• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Sincan`da Kutlu Doğuma izin verilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 

ANKARA - Sincan Belediyesi ile kaymakamlığının izin vermemesi sebebiyle Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum etkinliğini yaptığı basın açıklamasıyla gerçekleştirdi.

Program, okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bir konuşma yapan M. Nizam Yalçın, "Peygamber Sevdalıları birçok yerde yüzbinlerle toplandıkları halde, Resulullah`tan (s.a.v) aldıkları terbiye gereği taşkınlık yapmamışlardır. Bugün burada toplanıp, O`nun güzel ahlakını anlatacaktık, ama izin vermediler" ifadelerini kullandı.
M. Zülfü Tan ise yaptığı konuşmada, "İnsanlar Hz. Muhammed`i (s.a.v) doktor, Kur`an-ı Kerim`i reçete, salih amelleri ilaç olarak almadıkları müddetçe manevi hastalıklarından kurtulamayacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından basın açıklamasını İkra-Der Başkan Yardımcısı Havzullah Sevim okudu.

Kutlu Doğum etkinliği için belediye, polis ve kaymakamlığa başvurduklarını belirten Sevim, "Ama sıradan gerekçelerle bizi oyaladılar. Israrlarımız üzerine olabileceğini söylediler. Bunun üzerine hazırlık yaptık, ama bu defa kesinlikle izin yok denildi. Bütün Peygamber sevdalısı halkımız bilsin ki, Allah rızası için gece-gündüz demeden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`i (sav) anma ve O`na layık olmak için samimi çabalar sarf ettik. Buna rağmen Belediye Başkanı ve Kaymakamın bu bağnaz tutumlarını anlayabilmiş değiliz. Onları halkımıza şikâyet ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki, biz bu programı yapmaktan vazgeçmiş değiliz" ifadelerini kullandı.

Programda Grup Davet ilahiler seslendirdi.

Program, M. Nizam Yalçın`ın okuduğu duayla sona erdi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir