• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye prangalarından kurtulmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile birlikte, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır şubesi genişletilmiş il divan toplantısına katılan Murat Bilgin Bilgin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Türkiye`nin yıllardır etnik temel üzerinden ayrıştırılmaya ve kendi içerisinden yıkılmaya çalışıldığını ifade eden Murat Bilgin, "Gerek dış uzantılar gerekse içimizdeki İrlandalılar vasıtasıyla asırlarca ümmet çatısı altında dil, din, ırk, renk ayrımı yapmaksızın yaşamış olan insanlar birbirlerine karşı kışkırtılmıştır. Ülke ekonomisinin, yatırımların ve büyümenin belini kıran, anaları ağlatan, can yakan terörün bitmesi için başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi`nin sonuca ulaşmasını istiyoruz. Kandan ve gözyaşından beslenenlerin adının ne olduğunun önemi yok. Sonucu değiştirecek olan, teröre son verdirilerek kardeşlik hukukunu yeniden tesis edip; eşitlik, adalet ve özgürlüğün herkesin ortak malı olduğu bilinciyle, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir iklimi oluşturmaktır. Yıllardır bu ülkede kandan beslenenlerin bu süreçte çıkıp konuşmaya hakları yoktur. Bu toplum yıllardır onları dinleye dinleye bu hale geldi. Onlara çağrım şu: Bu ülke sizden çok çekti. Kininizi de alın, oturun oturduğunuz yerde" dedi.
 
Bu ülkenin kadınları hala zulüm görüyor
Konuşmasında kadınların sorunlarına dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu: "Bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor. Çalışan kadınlar sorunlarla boğuşuyor. Kadınlar arası ayrımcılık devam ediyor. Yıl 2013, TBMM`de başörtülü bir vekil bile yok. Türkiye`nin kadınlarının yüzde 65`i hâlâ Meclis`te temsil edilemiyor. Kamuda başörtüsü yasağı devam ediyor. Biz bütün bunların farkındayız ve çözüm için mücadele ediyoruz."
 
Bilgin, "Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı söylenirken kızların zorla başlarının açtırılacağını bilseydi İstiklal Marşımızı yazmazdı" diyerek, "Şimdi malum birileri istismarmış, falanmış, filanmış diyor. Kırk yıldır bu iftirayı, bu haysiyetsizliği dinliyoruz. Asıl istismarcılar bunu söyleyenlerdir. Yaptığımız eylemler ortadadır. Bundan sonra iş hükümetin sırtında, Başbakanın omuzlarındadır. Bu yasağı tanımıyoruz, tanımayacağız. Ayrıca kamuda başörtüsüne özgürlük ve sivil itaatsizlik eylemimize eşofmanla derse girerek karşılık veren Eğitim-Sen`i ve Eğitim-İş`i, `eşofmanı-şortu başörtüsüyle bir tutan o zihniyeti de kınıyorum. İnsanların imanına, inancına saygısı olmayanların, hiçbir şeye saygısı olmaz" ifadelerini kullandı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimcilerin Sabrını Zorlamamalıdır
Milli Eğitim Bakanlığı`nın sorunları raflarda tutmasını ve sürekli ötelemesini eleştiren Bilgin, "Artık bakanlık eğitimcilerin sabrını zorlamamalıdır" dedi.
 
Eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüm zamanının geldiğini, hatta geçtiğini belirten Bilgin, şöyle devam etti: "Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği başta olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesini; şube müdürü, şef ve memurluğa yükselmek için görevde yükselme sınavının yapılmasını; mühendis, tekniker ve teknisyenliğe geçiş için unvan değişikliği sınavlarının açılmasını istiyoruz. Genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için, öğretmenlerde olduğu gibi, atama ve yer değiştirme yönetmeliği çıkarılarak yer değişikliklerinde yaşadıkları keyfiliğin acilen ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.
 
Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, kuruluş amaçlarının, ortak idealler ve hedefler besleyen gençleri Türkiye`nin en büyük konfederasyonu Memur-Sen çatısı altında toplamak, bu hedefleri gerçekleştirme ve medeniyetimizin temel unsurlarını diri tutma noktasında `Asımın Nesli`ni yetiştirmek olduğunu söyledi.
 
Beyhan daha sonra Selhaddini Eyyubi`nin "Allahtan korkun ve takvaya sarılın. Bu sizin dünya ve ahiret kurtuluşunuzu sağlar. Sakın öfkenize kapılıp insanların kanına ve hukukuna beyhude yere girmeyin. Hakkı hukuku koruyun ve geçim ehli olun!" diyen ve yine oğlunun şahsında bizlere vasiyetinde dediği gibi "Kurtuluş, Allahın emirlerini yerine getirmekle mümkündür. Her iyiliğin başı olan Allah Korkusuyla donan. Halkın refahı için çalış, çünkü halk Allahın emanetidir. Kimseye karşı da kin tutma. Unutma ki, Kin ile Din aynı yürekte barınmaz" sözlerini alıntı yapan, Beyhan, felsefelerinin, "Biz muhabbet fedâileriyiz; husûmete vaktimiz yoktur." Diyen üstad Bediüzzaman Said Nursinin felsefesidir. Bizim felsefemiz, Sevgi, güzellik hatlarıyla mühürlüdür Allah û ekber/ Gönül sultan, veli bilgin onu okur ezber/ Sultanın kalbinde taht kuranın gönlü Rahman deryasıdır.Xani gibi cahil, bilimsiz değil hoşgörünün sevdasıdır" diyen Ahmed-i Haninin felsefesidir Bizim Felsefemiz; Allah`a ve Resulü`ne aşkını Kürtçe`nin en arı duru kelimeleriyle ilan eden ve Müküs Çayı`na söylediği gibi "Bunca sözü ağzın yokken söylersin / Yeter artık, halimizden mi sözedersin" diyen Feqiye Teyran`ın felsefesidir" dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş yaptığı konuşmada, faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
 
Memiş, Sendikamızın büyümesine işyeri temsilcilerimizin büyük katkısının olduğunu vurgulayarak, bundan sonra da büyüyerek, sorunların çözümünde rol alınması gerektiğini söyledi. Memiş daha sonra "Sorunların çözümünde örgütlü olmamız gerekir. geçen yıl haklarımız için hep beraber alanlardık. Bu eylemlerimiz sonucunda özlük haklarımız konusunda kazanımlar elde ettik. STK demek, özgürlükler adına mücadele etmektir. Bu konuda Kamusal alanda başörtünün özgür olması için on milyon imza kampanyası başlattık" ifadelerini kaydetti.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir