• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Bursa`da Muhammedi Sevda Esti - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Kutlu Doğum rüzgârı bu sefer Bursa`nın merkezi ilçesi Osmangazi de esti. Dünya genelinde yaptığı kutlu doğum etkinlikleriyle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu yaptığı etkinliklerin bir diğerini Bursa`nın Osmangazi ilçesi Emek semtinde gerçekleştirdi. 10 bini aşkın insanın katıldığı belirtilen etkinlikte coşkunun hiç eksik olmadığı dikkat çekti.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Grup İkra`nın mevlid ekibinin okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Sözcüsü İsa Güvendik Peygamber efendimiz (s.a.v)in çektiği çileleri ve davetini anlatan bir konuşma yaptı. Güvendik konuşmasında Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)`in çektiği sıkıntılara rağmen davasından hiç taviz vermeden devam etmesine ve asla şikâyet etmemesine vurgu yaptı. Güvendik, davasından bunca sıkıntıya rağmen vazgeçmeyen Resulullah(s.a.v)`in her yönüyle bize örnektir dediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:"Resulullah(s.a.v)`in gittiği evler bitmişse çadırlara gidecektir, çadırlarda bitmişse ve eğer Mekke`de iman edecek başka kimse de yoksa o zaman Efendimiz(s.a.v) yine durmayacaktı yüzünü taife dönecek ve taife kadar gidecekti bugün bizim gittiğimiz gibi değil, en az 100 km yolu yaya gidecekti gece gündüz gidecekti yeter ki bu insanlık cehennem çukurundan cennet bahçelerine geçsin diye."
 
Daha sonra sahneye çıkan İkra kız ilahi grubunun okuduğu ilahiler programa ayrı bir renk kattı. Küçük kızların okuduğu ilahiler büyük beğeni topladı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yahya Oğraş, ise günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Oğraş konuşmasında Resullahın(sav) getirdiği ittifak ve kardeşlik konusuna vurgu yaptı. Oğraş, Rabbimiz mü`minler ancak kardeştir o halde kardeşlerinizi arasını düzeltiniz buyuruyor. dedi. "Allah`ın ipine topluca sımsıkı sarılın" (Al-i İmran Suresi 103) ayetini de örnek veren Oğraş şöyle konuştu: "Biz bu hükümleri tam manasıyla yaşayacak olursak Türkü`yle Kürd`üyle Çerkez`iyle bir arada olmaya çalışırsak hangi engel bizi konuda ayırmaya güç yetirebilir ki, hiçbir engel bizi ayıramaz. Ve gerçek barışın, gerçek saadetin, gerçek mutluluğun oluşması için bu ilahi hükümler referans alındığı zaman mümkün olabilir."
 
Programın sürprizi ise tiyatro ekibinin sahnelendirdiği Hz. Bilal sahnesi oldu. Sahlenen tiyatroda Hz. Bilal` in çektiği işkenceler konu edilirken birçok kişinin hüngür hüngür ağladığı görüldü.
 
Daha sonra tekrar sahneye çıkan Grup İkra sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler güne renk kattı.
 
Coşkulu etkinlik Molla Mahmut Aytekin Hocanın yapmış olduğu duayla son buldu.
 
Etkinlik bitmesine rağmen birçok kişinin alandan çıkmak istememesi dikkat çekti.
(Zeki Aras-İLKHA)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir