• DOLAR 32.338
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2244.464
  • ...
İçinde Kürdistan geçen her şeyi yakacak mısınız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ

Trabzon’un Şalpazarı İlçesinin MHP’li Başkanı Refik Kurukız, belediye ekiplerini de yanına alarak şapkalarda Kürdistan yazıyor gerekçesiyle fabrika bastı. Irak seçimleri için hazırlanan şapkaları yakan Belediye Başkanına tepkiler çığ gibi geldi.  HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin İçişleri Bakanlığını göreve çağırdı.

“Irkçılık, ayrımcılık ve nefret suçlarına yönelik cezasızlık politikası”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konya’da gerçekleşen Dedeoğlu ailesi katliamından hiç mi ders çıkarmadınız? Adli ve idari yetkililerin harekete geçmesi için, saldırıya uğrayan işyerinin “bir kesim” tarafından talan edilmesi ve sahibinin de linç edilmesi mi gerekir? Irkçılık, ayrımcılık ve nefret suçlarına yönelik işletilen cezasızlık politikası, akla ziyan sonuçlarını vermeye devam ediyor. TCK 122.Maddesi ne işe yarar? Yargı, emniyet nerede? İçişleri Bakanlığı neden sessiz?” ifadelerini kullandı.

“Sırada Kürdistan geçen milyonlarca Osmanlı arşivi mi var?”

 

Gazetemiz yazarlarından Özkan Yaman ise, “Susup seyredenlere sormak lazım: Sırada ne var? İçinde Kürdistan geçen milyonlarca Osmanlı arşivi, resmi belge, ve Risale-i Nur gibi binlerce eser filan mı? Coğrafya mı, tarih mi, anne mi, dil mi, yurt mu, can mı hakikat mı? Daha ne var dert listenizde?” dedi.

“Belediye Başkanı görevden alınmalı”

Araştırmacı- Yazar Müfid Yüksel ise, şu ifadeleri kullandı: “Trabzon-Şalpazarı Belediye Başkanı görevden alınmalı. Hangi makamda olursa olsun, bu ülkede hiç kimse Müslüman ahali içinde etnik ayırımcılık, kışkırtma yapma hakkına sahip değildir. Orada üretilen Malzemeler Irak Bölgesel Kürt yönetimine ait. Terör örgütü ile hiçbir ilgisi yok.”

Ne olmuştu?

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi'nde şapka üretimi yapan Anadolu Şapkacılık, Kürdistan Bölgesi partilerinden seçim için sipariş aldı. Şalpazarı ilçesinin MHPli Belediye Başkanı ise yanına zabıta ekiplerini de alarak baskına gider gibi fabrikaya gitti. Burada üretilen şapkaları ‘Kürdistan’ yazdığı gerekçesiyle çuvala koyarak fabrika dışında yaktırdı.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir