• DOLAR 32.513
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2498.929
  • ...
Sinan Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Köy-Der, Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı Sinan(Sinanê) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu M. Ali Şimşek`in yaptığı etkinlik saat 13.30`da başladı.

Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlikte Kur`an tilavetini Molla İzzet Oğur okudu. Kur`an tilavetinden sonra açılış konuşması için Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş bir konuşma yaptı. Murat Güneş, derneklerini kurduklarından bu yana tertipledikleri etkinlikleri anlattı. Güneş derneklerinin ilk kurulduğunda 2 köyde etkinlik yaptıklarını, sonra ki sene 5 köyde, bu sene de 12 köyde etkinlik yapacaklarını açıkladı.

Selamlama konuşmasından sonra Mevlidi Şerif okundu. Daha sonra ilahi seslendirmek için sahneye çıkan sanatçılar katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Sanatçılardan sonra sahneye Kürtçe bir konuşma yapmak için Molla Ahmet İptaş söz aldı. İptaş konuşmasında bütün Peygamberlerin Hz. Muhammed`in ümmetinden olmak istediklerini açıkladı. İptaş, bizlerin ona layık olmamız için onun yolunda çok çaba göstermemiz gerektiği vurgusunu yaptı.

Molla Ahmet İptaş Resulallah`a tabi olabilmemiz için onun sünneti seniyesini önce kendi hayatımızda tatbik edip akrabalarımıza sevindirmemiz gerektiğini anlattı. İptaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Allah Kur`an-ı Kerimde; `Ey iman edenler siz yapmadığınız bir şeyi siz ne şekilde insanlara yapın diyebilirsin.` Bunun için ilk önce biz Peygamberin hayatını kendi hayatımızda uygulamalıyız. Onun yolunu kendi yüreğimizde taşımalıyız. Onun yolunu kendi hayatımızda yürütmeliyiz. Biz kendi çocuklarımıza örnek olabilelim."

Yapılan konuşmaların ardından Molla Şehmus Emlük programın kapanış duasını okudu.

Yapılan dua`nın ardından vatandaşların hazırladığı ikramlıklar katılımcılara dağıtıldı.
(Masum Günaydın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir