• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Uluslararası AGROTEC Tarım Fuarı'nda inek sağma yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bugün başlayan "2021 24'üncü Uluslararası Tarım Fuarı" Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ev sahipliğinde Gölbaşı Fuar Alanı’nda gerçekleşti.

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası AGROTEC Tarım Fuarına çok sayıda yerli ve yabancı kişi katıldı.

Tarım Sektörü, AGROTEC 2021 24'üncü Uluslararası Tarım Fuarı’nda buluştu. Fuar kapsamında düzenlenen inek sağma yarışması renkli anlara sahne oldu.

Fuar açılışının ardından Gölbaşı Belediyesi’nin farklı köylerinden gelen çiftçiler, fuar kapsamında düzenlenen Süt Sağma Yarışması'na katıldı. Çiftçiler hem zorlandı hem de yarışmayı kazanmak için büyük bir çaba gösterdi. Yarışma renkli anlara sahne olurken, inekleri huysuzlandığı için zor anlar yaşayan yarışmacılar da oldu.

Temizliğe çok özen gösterilen yarışmanın jüri heyetinde bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İl Tarım Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Şenel, TKDK Başkanı Dr. Muhammet Adak yarışmacıları beş farklı kategoride puanladı.

Yarışmada Necla Aydınlı birinci, Sultan Işıkdemir ikinci ve Emel Okçu ise üçüncü oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise küçük altın hediye verilirken, katılımcıların tamamına da çeyrek altın hediye edildi.

17 Eylül Cuma günü fuar alanında en iyi elma yetiştiricisi yarışması ile en iyi domates yetiştiricisi yarışması düzenlenecek. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir