• DOLAR 32.504
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2485.95
  • ...
Aile hekiminin köylülere attığı "aşı" mesajı ortalığı karıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde herhangi bir Covid-19 vakası bulunmayan 9 kırsal mahalle, aşılama oranlarının düşük olması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha ve Kaymakamlığın kararıyla 13 Eylül'den başlayarak 10 gün süreyle karantina alındı.

İlçeye bağlı Yedikardeş, Soğanlı, Uluköy, Yüceli, Ayaz, Tuzla, Erdem, Karaman ve Alipaşa mahallelerinde alınan bu karar köy halkının tepkisine neden olmuştu.

Tepkiler devam ederken bugün köy muhtarlarına aile hekimi V.A tarafından gönderilen bir mesaj, kafaları iyice karıştırdı.

Aile hekimi: "Aşı oranı yüzde 80 ve üstü olmayan köyler kapalı kalmaya devam edecek"

Ayaz Mahalle Muhtarı Mahmut Aslan’a, V.A tarafından gönderilen mesaj şöyle:

Yarın, 4 ekip olarak köylerde aşılama yapılacak. 2 ekip Yüceli'de aşı yapacak 2 ekip de Uluköy, Yedikardeş, Ayaz, Soğanlı, Erdem köylerinde aşı yapacak. Kaymakamlığın ve Valiliğin kesin talimatı var. Aşı oranı yüzde 80 ve üstü olmayan köyler kapalı kalmaya devam edecek. Yüzde 80 üstü olan köyler açılacakmış. Ben ve ekibim hangi köyde oluruz belli değil ama yarın tüm Xurs köylerini aşıya bekliyoruz. Bitirelim bu işi.

Aile hekimi iddialara ilişkin konuştu

İLKHA muhabiri, telefonla V.A'ya ulaşarak, attığı mesajda yer alan ifadeleri sordu. V.A,  söz konusu mesajın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını savunarak muhabirin sorularını yanıtsız bıraktı ve görüşmeyi sonlandırdı.

Kaymakamlık: Böyle bir talimatımız yok

Mesajda, "talimatın kaymakamlık tarafından verildiği" iddiası üzerine İLKHA muhabiri bu kez Kızıltepe Kaymakamlığından yetkililer ile görüştü. Kaymakamlık yetkilileri, böyle bir uygulama ve talimatlarının olmadığını kaydederek aile hekimini yalanladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir