• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
ABD'den İstanbul Ortodoks Patriği'ne resmi davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hristiyanlığın en büyük mezheplerinden olan Ortodoksluğun dünya çapındaki merkezi sayılan İstanbul Ortodoks Kilisesi'nin Patriği Bartholomeos (1940-) ABD'den resmi bir davet aldı.

Bu davetin programına göre Patrik Bartholomeos, 23 Ekim'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek ve ABD Kongresi'nde Türkiye'deki dini azınlıkların dini özgürlüklerine dair bir konuşma yapacak.

Patrik Bartholomeos'un Biden tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce davet edilmesi ise ABD basının dikkatini çekti. Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın da bu davet üzerine patriği Türkiye Büyükelçiliğinde sabah kahvaltısına davet ettiğ bildiriliyor. Bu davet esnasında da siyasi konuların görüşülmesi bekleniyor.

Barack Obama'nın Başkanlığı döneminde (2009-2017) Başkan Yardımcısı olan Biden, Türkiye'de birden fazla kez patriği ziyaret etmişti.

Türkiye'deki Hristiyan Ortodoks Rum nüfusu birkaç bine düşmekle beraber İstanbul Ortodoks Patrikliği dünya üzerindeki yaklaşık 300 milyon Ortodoks'un dini merkezi olduğundan büyük önem taşıyor. Diğer Ortodoks kiliselerle ilgili üst düzey dini düzenlemeler İstanbul'daki patriğin yetkisinde bulunuyor.

Çanakkale'ye bağlı Gökçeada'nın Zeytinliköy isimli bir köyünde doğan Patrik Bartholomeos Türk vatandaşı ve 1991'den bu yana bu makamda bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir