• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
​HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya'dan Müftü Süzen'e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya'nın Müftü Süzen'e yaptığı ziyarette; artan ahlaki yozlaşmalara karşı çözüm ve camilerin daha aktif nasıl kullanılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Alpaya, camilerin İslam'ın şiarlarından olduğuna dikkat çekerek, camilerin içinde kütüphane ve oyun alanları oluşturularak gençleri camiyle buluşturacak etkinliklerin yapılması gerektiğini söyledi.

Bingöl merkezde yıkım kararı verilen 7 camiye değinen Alpaya, bu camilerin inşaatlarına bir an önce başlanılması ve ilgili bakanların, camilerin inşasına destek verecekleri yönünde verdikleri sözü hayata geçirmelerini istedi.

Alpaya, "Önümüz kış ve salgının da halen devam ettiği bu dönemde yıkım kararı olan camilerin erken bir vakitte bitirilmesi ve bu sene kış gelmeden bodrum katlarının faaliyete koyulması gerekir. Bingöl milletvekilleri bu işin üzerinde durulmalı." dedi.

Alpaya,"Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla camilere gidip namaz kılmaları için imkânlar, çocukların namaza alışmaları için ‘Hayat Namazla Güzeldir’ sloganıyla ekinlikler düzenlenmeli. İmam hatiplerin görevli oldukları camilerde gençlerin maneviyatlarının gelişmesi için çeşitli programlar yapılmalı ve camilerimizi daha güzel aktif bir şekle getirip gençlerimizi bu ortamlarda tutmamız lazım. Parti olarak Bingöl’de bu eksikliklerin yardımcısı ve takipçisi olacağız " şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı Alpaya ve heyetine teşekkür eden Müftü Süzen, önerileri yerinde bulduklarını ve çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Süzen, gençlerin maneviyatının gelişmesi ve toplumuna faydalı birer birey olmaları için gayret gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir