• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Sabır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoksa zillete, haksızlığa ve zulme boyun eğmek değildir. Bu tür haksızlıklara boyun eğmek, sabretmek anlamına gelmediği gibi caiz de değildir. Allah`u Teâlâ bir Ayeti Kerime`de şöyle buyurmuştur:" İçinizden Cihad edenler ve sabır gösterenler belli oluncaya kadar elbette sizi imtihan ederiz."
 

Peygamber Efendimiz (SAS) Risalet görevine başladığı ilk andan itibaren müşrikler tarafından yoluna dikenler koyulmuş, O`nu boğmaya çalışmışlardır. Secdede iken sırtına deve işkembesi atmışlar, dilim varmıyor söylemeye; ama Allah`ın Habib’inin mübarek yüzüne tükürmüşler, O`na işkence, hakaret etmişler, O`nu taşlamışlar ve daha sayamadığım türlü türlü işkenceler yapmışlardır; ama bütün bunlara rağmen sabretmiş ve içinde bulunduğu İslam Mücadelesi`nden bir an olsun vazgeçmemiştir.
 

Bilindiği gibi musibetin en ağır olanı, başa geldiği ilk andadır. O an kalbe saldıran ilk duygular, bir ok gibi hızlı ve parçalayıcıdır. Şeytan aleyhillane, bu anı kollamakta; insanı korkuya, ümitsizliğe, endişeye ve hatta isyana sürüklemeye çalışmaktadır. İşte makbul olan sabır, ilk anda kalbe gelen bu tür şeytani vesvese oklarının saldırısına karşı uyanık olup, Cenabı Hak`tan korkarak gösterilen sabırdır. Musibetin başında şekva edip belli bir süre sonra sabretmek, sabır değildir. Evet, bizlere düşen; sabır öğretmeni Peygamber Efendimizin (SAS) yolunu sürdürüp, İslam Davası uğruna herhangi bir bahane öne sürmeden, sabır ve sebat göstermektir. Bir musibet ile karşılaştığımız vakit Peygamber Efendimizin (SAS) şu tavsiyesini hatırlayalım:" Kim bir musibete uğrarsa benim yokluğum sebebiyle maruz kaldığı musibetini hatırlasın; çünkü bu en büyük musibettir."

 

Cihad Güneş / Batman - Yaş: 17

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir