• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Sait Şahin`e Hüda-Par`dan Çok Hizbullah Soruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır Dicle Üniversitesi`nde BDP/PKK`li grubun Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Bilge Gençlik Kulübü`nün düzenlemek istediği Kutlu Doğum programını engelleme girişiyle başlayan olaylar konuşulmaya devam ediliyor.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal`ın sahibi olduğu söylenen Halk TV, daha önce çoğunlukla CHP`li isimleri ekrana taşırken, Hakan Aygün`ün Genel Yayın Yönetmeni olmasıyla farklı görüşlere yer verilmeye başlandı. Aygün, son olarak kendisinin hazırlayıp sunduğu `Yuvarlak Masa` programında Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Sait Şahin`i konuk etti.

Diyabakır`daki olayların yanı sıra diğer konuların da konuşulduğu programda Sait Şahin`in tüm sorulara açık yüreklilikle cevap verdiği gözlendi. Programa Ertuğrul Kürkçü, Rıza Zelyut ve Hüsni Mahalle ise telefonla bağlandı.

Programın birinci bölümünde Şahin`in sözlerine yanıt vermek için Ertuğrul Kürkçü ve Rıza Zelyut bağlandı. Hür Dava Partisi Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz`ın "Diyarbakır`daki olayları, BDP/PKK içinde yer alıp barış sürecini sabote etmek isteyen Türk solu provoke etmiş olabilir" şeklindeki ihtimali dile getirdiği ve bu görüşe nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Kürkçü, bunun doğru olmadığını savundu.

Rıza Zelyut ise, kendinde değilmiş gibi görüş beyan ederken, programın ikinci bölümünde telefona bağlanan Hüsnü Mahalli`nin sözlerine Hizbullah Cemaati`nin Lübnan İslami Direniş Hareketi`nden ayrı tutulması gerektiği ve Hizbullah Cemaati`nin birileri tarafından kurulduğu ve PKK karşı kullanıldığı, sonra da tasfiye edildiği iddiasıyla başlaması dikkatlerden kaçmadı. Mahalli ayrıca, Hür Dava Partisi`nin batının yıllar sonraki bir planın parçası olduğunu iddia etti.

 

Mahalli ayrıca, Sait Şahin`i söylemediği sözlerden dolayı itham etmesi hayretle karşılandı.


(Hürseda Haber)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir