• DOLAR 32.338
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.414
  • ...
Diyarbakır'da koronaya rağmen açılan okullar SOS veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da bazı okullarda sınıf mevcutları 50 bandının üzerinde. Bulaş riskinin arttığı kalabalık sınıflarda 6 Eylül’den bu yana 142 öğrenci, 59 öğretmenin kovid testi pozitif çıktı. 20 sınıf ise kovid nedeniyle eğitim öğretime kapandı. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, hazırlık yapılmadan okulların açıldığın söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da eğitim öğretim 6 Eylül’de başladı. 470 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığı kentte, 19 bin derslik var. 18’i yıkım, 7’si tadilat olmak üzere toplam 25 okul, kullanılamaz durumdaydı. Yıkılan okullardan ikisinin inşaatı tamamlandı, öğrenciler okullarına geri döndü. Ancak 23 okulun yaklaşık 20 bin öğrencisi başka okullara nakledildi. Bu da okullarda sınıf mevcutlarını 50 bandının üzerine çıkardı. İkili eğitime geçilen bu okullarda, ders süresi 40 dakikadan 30 dakikaya çekildi. Ancak yine de korona bulaşının önüne geçilemedi.

142 öğrenci pozitif

Bir hafta içinde, Diyarbakır’da 142 öğrenci ile 59 öğretmeninin Covid 19 testi pozitif çıktı. 21 sınıf, pozitif vakalar nedeniyle eğitim öğretime kapandı. Sınıf mevcutlarının düşürülmemesi ve yeterli hijyen koşullarının sağlanmaması durumunda vakaların artmasından endişe ediliyor. 

3 bin personel ihtiyacı var

Okullarda ciddi bir temizlik probleminin olduğuna dikkat çekiliyor. Öğrencilerin sağlıklı ve nezih bir ortamda eğitim görebilmesi için, okullara en az 300 temizlik görelisinin daha alınması gerektiği iddia edildi.

Kaynak: Tigris Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir