• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Van kimseden para pul istemiyor sadece huzur istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan `Turizm Haftası` bu yıl Van`da bir gün önceden kutlanmaya başladı.
 
Akdamar Adası İskelesi`nde düzenlenen açılışta konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Vangölü Havzası`nın, Türkiye`nin en önemli destinasyonlarından biri olduğuna işaret ederek, "Van havzası dışarıdan, kimseden para pul istemiyor. Sadece huzur istiyor. Huzurumuz olursa bu bölgenin kendi potansiyeli, bu bölgeyi ayağa kaldırmaya yeter de artar bile. Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var. O da huzura. Eğer bu bölgenin huzuru olursa, eğer Türkiye`nin huzuru olursa biz başka bir şey istemiyoruz" dedi.
 
Fakiye Teyran bu bölgenin çok önemli bir değeri
Festival etkinlikleri yapmalarının sebebini Van`daki değerleri Türkiye`ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu ve bunda da başarı elde ettiklerine dikkat çeken Karaloğlu şunları kaydetti: "Bahçerasaray`da `Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Festivali`ni yapıyoruz. Niye? Fakiye Teyran bu bölgenin çok önemli bir değeri. Bir mutasvvıf-şairlerinden, ama bölgenin dışında Türkiye`de çok fazla tanınmıyordu. Ama bugün baktığımızda 4 yılın sonunda Türkiye Fakiye Teyran`ı tanımış oldu. 4 yıldır inatla İnci Kefali Festivali`ni yapıyoruz. Televizyondaki belgesellerden herkes Alaska`daki Somun balığının uçtuğunu bilir de, daha çok uçan inci kefalini bilmezdi. Ama bugün Türkiye, dünya inci kefalinin uçtuğunu tanıyor. Önümüzde yüce yaratıcının 1640 rakımda Van Denizi diye bir nimeti var. Fakat biz bundan istifade etmiyorduk. Ne sporda istifade ediyorduk, ne de ulaşımda, ne de turizmde istifade edebiliyorduk. Biz yine 4 yıldır Van Denizi Su Sporları Festivali ile Offshore yarışmaları yapıyoruz. Amacımız da gençlerimizin denizi daha kullanmasını istiyoruz."
 
"Bütün baharlarımız böyle geçer"
Van Milletvekili Gülşen Orhan da, "İnşallah bütün baharlarımız böyle güzel geçer. Bu bahar çok umutlu, çok sevinçliyiz. Umuyoruz ki bu bahar gününün havası güzelliği, Türkiye`nin gelecekte inşa etmiş olacağı kardeşliği, birlikteliği, en önemlisi de ülkemizin ihtiyacı olan demokrasiyi, hep beraber bu baharla birlikte büyütüp devam ettireceğiz`` diye konuştu.
 
Üç dilde `Van Güzel` pankartı asıldı
Bu arada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 5 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde Akdamar Adası`na Türkçe, Kürtçe (Wan Xweşıke) ve İngilizce (Van ıs Beautıful) `Van Güzel` pankartı asıldı. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir