• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
`Çözüm süreci ile birlikte Türkiye ayağa kalkacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel bir otomobil servisinin açılışını yapmak, Hasankeyf`te Dağ Bisikleti Yarışması ve İŞKUR 2012 yılı Batman istihdam şampiyonları ödül törenine katılmak üzere bugün Batman`a geldi.
 
Açılan her yeni firmanın Batman`a bir kazanç olduğunu belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`ın hızla geliştiğini ve bundan 10 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi`nde bir tek fabrikanın olmadığını ve bugün OSB`de bir metrekarelik bir yerin dahi kalmadığına dikkat çekti.
 
Batman`a 4-5 milyon karelik ikinci Organize Sanayi Bölgesi
OSB`de 430 bin metrekare arsayı vatandaştan aldığını ve yatırımcılara vereceklerini ifade eden Şimşek, "Bizden fabrika için yer talep eden 100`ün üzerinde yatırımcı var. O yüzden biran önce yeni Üniversite Kampusu`nun yanında ikinci bir 4-5 milyon karelik Organize Sanayi Bölgesi`ni Batman`a kazandırmak amacıyla işlemleri hızlandırdık. Mevcudun 3 katı büyüklüğünde ikinci bir OSB için çalışıyoruz. İnanıyorum ki, bu çözüm süreci ile birlikte Batman`a ve bölgeye ilgi ciddi bir şekilde artacaktır. Zaten bunun ilk işaretlerini de görüyoruz. Bu bölgenin büyük bir potansiyeli var. Nüfus genç, çalışkan ve eğitim konusundaki eksikliklerimizi önemli ölçüde giderdik ve altyapıda da eksikliklerimizi gideriyoruz" şeklinde konuştu.
 
Çözüm süreci ile birlikte Türkiye ayağa kalkacak
Batman`da yatırımlar için her şeyin artık yerli yerinde olduğunu vurgulayan Şimşek, bir eksikliklerinin olduğunu ve onun da bölgedeki huzur ve barış olduğunu söyledi. Şimşek daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah bu çözüm süreciyle birlikte Batman`ımız, bölgemiz ve Türkiye`miz bu huzura ve barışa kavuşacak. Bunu bir siyasi sorunun çözümü olarak görmüyorum. Aslında bu Türkiye için çok önemli bir süreç. Çünkü bu bölge ayağa kalktığı zaman Türkiye ayağa kalkacak. Bizim eskiden terör için heba ettiğimiz pozitif enerjimiz ve kaynağımız artık Türkiye`nin pozitif reform gündemine ve Türkiye`nin uzun vadede kalkınmasına bu kaynaklar aktarılacak."
 
Konuşmaların ardından Şimşek ve beraberindekiler, yaklaşık 8 milyon TL`ye mal olan ve 80 işçi çalıştıran Ford Bayisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Şimşek ve beraberindekiler, Ford Bayisini gezerek burada bir arabaya bindi.
 
Açılışın ardından Şimşek ve beraberindekiler, Laviva`da öğle yemeğini yedikten sonra Hasankeyf`te yapılacak Dağ Bisikleti Yarışmasına katılmak için oradan ayrıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir