• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Bir Fitne Uğruna 300 Milyar Dolar Harcama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Milletvekili Gülşen Orhan Van Valisi Münir Karaloğlu ile Özalp`ta bir dizi açılış ve incelemelerde bulundu.
 
Davetlilerin onuruna verilen yemekte bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Son 30 yıldır bir fitne uğruna, bir kirli oyun uğruna, bu ülke 300 milyar dolar harcama yaptı. İnşallah bu yenibaharla birlikte bu çözüm süreci başarıya ulaşır ve bu kirli oyunda devletimizin harcamış olduğu kaynaklar da halkımızın emrine sunulur. İşte o zaman bu yaptığımız işlerin kat kat fazlasını yapacağımızdan emin olun. Devletin imkanları arttıkça bu imkanları vatandaşımızla paylaşmaktan biz keyif alıyoruz. Geçen yıl Özalp`a geldiğimde İmam-Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu daha temel seviyesindeydi. Bu yıl geldik, iki binanın içine giriyoruz. Bunlar bizi mutlu ediyor" dedi.
 
"Cami ve Kur`an Kursu için Özalp`a 175 bin TL"
Karaloğlu, "Valilikte geçtiğimiz hafta tüm ilçelerin kaymakamlarını topladık. Cami, taziye evi, Kur`an kursu gibi yatırımlara nasıl destek veririz diye bir çalışma yaptık. Bunların tamamının devlet tarafından karşılanması çok mümkün değil. Bunu biz ancak devlet-vatandaş işbirliği ile yapabiliriz. Özalp ilçesindeki bu tür hizmetler için kaymakamlık hesabına 175 bin TL`lik bir kaynak aktardık. Gelen talepler değerlendirilerek yardımcı olmaya çalışılacak" diye konuştu.
 
"30 yıl boyunca gencecik çocuklarımız öldü"
"Bir sistem vardı bu memlekette. Bir kitlenin hakkı, hukuku, geleceği için bütün memleket feda edilmişti" ifadelerini kullanan Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Batıda insanlara şu söyleniyordu: `Terör bitsin, sonra hizmet getirelim` Ama ne oldu? Bu memleketin 30 yıl boyunca gencecik çocukları öldü. Neyin uğruna? Çatışma da bitmedi. Demokrasi, yol su, hizmet de gelmedi. Memleket de kaynaşmadı, birlik-beraberlik de gelişmedi. Doğuyu batıya, batıyı doğuya anlatmışız. Yanlış lanse edilen Türkiye gerçeklerini anlatmışız. Hiçbir şekilde siyasette, askeriyede, poliste, hiçbir yerde kurumların tamamını itham etmiyoruz; ama memleketini sevmeyen ve memleketinin geleceğine dair hakkını, hukukunu, memleketinin erkini kullanan yanlış insanlar bu memleketi bu güne getirmişler."
 
"Bu memleket, Kürt`ündür, Laz`ındır, Türk`ündür, hepimizindir"
Sanal korkular üretildiğini ancak bunların tutmadığı belirten Karaloğlu, "TRT 6 açıldı, Kürtçe seçmeli ders oldu. Memleket bölünmedi. Memleketin en önemli meselesi olan anayasa bu gün mecliste ve Türkiye`nin her yerinde yüzde 60`la destekleniyor. Ülke bölünmüyor. Ama bu sorunu çözmezsek o zaman memleketin bölünmesinden söz edebiliriz. Türkiye`nin en batısındaki ilimizde de çok sayıda Kürt var Kimse sen İstanbul`dan çık, Van`a gel; Van`daki Türklere başka ile git diyemez. Bunlar sanal korkulardır. O yüzden özellikle sizlerden rica ediyoruz: Bu sanal korkuları bir kenara bırakın. Bu memleket, Kürt`ündür, Laz`ındır, Türk`ündür, hepimizindir. Herkesin kültürü özgürce var olmalıdır. Dili özgürce var olmalıdır. Ancak bu şekilde birlik ve beraberlik içinde yaşayabiliriz" diye konuştu.
 
İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek`in de bir konuşma yaptığı toplantıda, STK temsilcileri ve muhtarların taleplerini tek tek not alan Van Valisi Münir Karaloğlu temeli atılan Sağlık Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra Van`a döndü. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir