• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Taliban: Kavgalı değiliz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdulgani Baradar ile Hakkani milis grubu yöneticileri arasında sert söz dalaşı yaşandığı iddia ediliyordu. 

Taliban’ın Doha'da bulunan siyasi ofisi tarafından Twitter hesabından paylaşılan videoda, Baradar’ın internetin çekmediği bir yerde olduğu savunuldu.

Baradar söz konusu videoda, “Allah'a şükür, çok iyi ilişkilerimiz var ve birbirimize saygımız var. Bizim ilişkimiz aile ilişkisinden bile öte” dedi.

BBC’ye konuşan bir Taliban kaynağı, grubun kurucularından Baradar ile Hakkani milis grubu içinde önde gelen isimlerden olan mültecilerden sorumlu bakan Halil ür-Rahman Hakkani arasında sert söz dalaşı yaşandığını, her ikisinin de o sırada yanlarında bulunan destekçileri arasında da kavga çıktığını söyledi.

Olaya karışanlarla yakın bağı olan Katar merkezli bir üst düzey Taliban mensubu da geçen hafta tartışma yaşandığını doğruladı.

BBC'ye konuşan kaynaklar, kavganın çıkış nedeninin, yeni Başbakan Yardımcısı Baradar'ın, geçici hükümetin yapısından duyduğu rahatsızlık olduğunu ifade etti.

Kaynaklara göre tartışmanın merkezinde aynı zamanda, Afganistan'daki zaferin Taliban içinde kime mal edileceği sorusu vardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir