• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Adil Çalışma Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü "Geleceği Hasat Etmek, İnsana Yakışır İş Prensiplerinin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında, Malatya ilinde bulunan ziraat odalarında çalışan tarım danışmanları ve genel sekreterlere yönelik, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesi kapsamında “Tarımda İnsana Yakışır İş” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme toplantısı Covid-19 tedbirleri kapsamında Battalgazi ve Akçadağ Ziraat odalarının toplantı salonunda yapıldı.

Malatya'da; Battalgazi, Arapgir, Arguvan, Pütürge, Yeşilyurt, Akçadağ, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ilçe ziraat odalarında çalışan tarım danışmanı ve genel sekreterlere, tarım alanındaki çalışma ve düzenlemeleri, programları, genel olarak yasal çerçeve, tarımda iş aracılığı, belgeli çalışma, sözleşmeler ve çocuk işçiliği, iş sağlığı ve güvenliği, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma alanları, Coronavirus ile ilgili önlemler konularında bilgilendirme yapıldı. (İLKHA)