• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
BDP`li Belediye Başkanı İstifa Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan, istifa dilekçesini Başkale Kaymakamlığı ve BDP ilçe teşkilatına verdiğini söyledi. Geçen yıl geçirdiği bir trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve uzun süre tedavi gören Hacer Sarıhan, 7 Haziran 2012`de KCK`ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda ardalarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu 13 BDP`li ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstifa dilekçesini 12 Nisan 2013 günü ilgili makamlara ulaştırdığını belirten Sarıhan, sağlık sorunlarından dolayı belediye başkanlığının gereğini yapamadığını ve yeterli düzeyde faydalı olmadığını istifasının gerekçesi olarak gösterdi.

Hecer Sarıhan 2009 seçimlerinde Belediye Meclisi`ne seçilmiş, aynı partiden Belediye Başkanı olan İhsan Güler`in PKK propagandasından kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle 31 Mart 2011`de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması üzerine 8 Nisan 2011`de Belediye Meclisi`nde yapılan oylamada başkanlığa getirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir