• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Somali`de Patlamalar: 20 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali`nin başkenti Mogadişu`da mahkeme binası önünde düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz iki kişi Yüksek Mahkeme binasının içinde üzerlerindeki bombayı patlattı. İntihar saldırısı düzenleyen iki kişi olay yerinde hayatını kaybederken, patlamanın ardından güvenlik güçlerine ait üniformalar giyen silahlı bir grup binaya saldırı düzenledi.

Görgü tanıkları, silahlı kişilerle mahkemeyi koruyan güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktığını ve binadan dumanların yükseldiğini kaydetti.

Afrika Birliği Barış Gücü`ne bağlı askerlerin de Somali güçlerine takviye olarak bölgeye geldiği, mahkeme çevresindeki caddelerin trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

Somali ordusunun ilerleyen saatlerde saldırıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Bu saldırıdan sonra şehirdeki havalimanında da bir patlama meydana geldiği bildirildi.

KIZILAY GÖREVLİSİ DE ÖLDÜ

Somali`deki bombalı saldırıda, Türkiye Kızılayı`nın Somali uyruklu bir personeli hayatını kaybetti, üç Türkiyeli personel de hafif şekilde yaralandı.
Türkiye Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Somali`de iki grup arasındaki çatışmada bugün bombalı saldırı düzenlendi. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoy da saldırıdan etkilendi.

Ağır hasar oluşan araçtaki Somali uyruklu Türkiye Kızılayının personeli hayatını kaybetti. Türkiye Kızılayının Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik isimli personeli de hafif şekilde yaralandı.

Şarapnel parçaları isabet eden Kızılay personelleri, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ile Türkiye`ye getirilecek.

Saldırılarda çok sayıda yaralı olduğu da bildirildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir