• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Dicle`de İmtihanı Kaybedenler Utansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dicle Üniversitesi`nde yaşanan olaylar karşısında, Türküyle, Kürdüyle bilumum sol kalemler ve kimi ulusalcılar, kalem birliği edip İslami değerlere hakaret ederken özellikle ülkenin batısında yaşayan bir kısım meşhur Müslümanlar bu duruma duyarsız kalmayı tercih ettiler.

Diyarbakır`da, "Kahrolsun Şeriat" diye slogan atılıp Peygamberi daveti taşıyan afişler yırtılıp ayaklar altına atılırken, nedense kimi Müslüman kesimler ya olayı hiç görmediler ya da zalimlerin zaviyesinden bakmayı tercih ettiler.

"Kahrolsun Şeriat" hezeyanlarını duyup da yüreği titremeyen, öfkesi kabarmayan bir Müslüman olabilir mi? Şeriat dediğimiz kutsal değer İslam`ın anayasası yani Allah Azze ve Celle`nin hükmü değil mi? Her Müslüman ona uymakla onunla hayatı idame etmekle yükümlü değil mi?  Hani nerede "Anam-Babam Sana Feda olsun Ya Resulallah" diyen Mü`minler.

Müslümanların bir kesiminin duyarsız kalmasının bazı sebepleri vardır elbette. Bu sebepleri ortaya dökmek çok zor olmamakla beraber bu konuda herkesi Rabbiyle baş başa bırakmak daha iyi olacaktır.

Müslümanların bıçaklanmasına duyarsız kalan kalem ve  köşe sahibi kimi ağır ağabeylerin bazılarıyla bizzat konuşup  durumu anlattık. Hatta kimileri "konuyla ilgili haberleri, fotoları ve videoları yollayın yayınlayalım" dediler. Biz de bu konuda var olanları yolladık.

Ama nafile çırpınmışız. Kendilerine, "bu gün tarafsız kalmak küfre taraf olmaktır" dediğimizde bize hak veren kardeşlerimiz, bu sözlerine rağmen tarafsız ve duyarsız kalmayı tercih ettiler.

Ne diyelim? Rabbim hepimizi görüyor. Bu kardeşlerimizin canları sağ olsun. Her şeye rağmen tüm Müslümanları can-ı gönülden sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Tabi İslami camia ya da oluşumların hepsi böyle davrandı demek, haksızlık olur. Bu konuda gerek reelde gerekse de sosyal medyada her türlü desteği vererek inananların yanında duran kardeşlerimiz de oldu. Allah hepsinden razı olsun.

Ama bu konuyu görmeyen, duymayan ve işitmeyen kardeşlerimiz ise şahsen benim yüreğimi incittiler. Hiç kimse onlardan yardım istemedi. "Gelin Dicle`de savaşın" demedi, çünkü zaten Müslümanlar savaşmayı, kavgayı hiç arzu etmediler. İstedik ki onlar da bunu görsünler ve duyursunlar. Sadece İslami Basın yayın kuruluşları olarak Muhammedi safta olmaları gerektiğini düşündüğüm içindir benim sitemim.

Okuyucularımın da takip ettikleri gibi, bir önceki yazımda haddim olmayarak "DİCLE`NİN KAHRAMAN SEVDALILARINA" isimli bir şiir yazmıştım. Başta Bilge Gençlik Kulübü üyeleri olmak üzere Amed`in Peygamber Sevdalısı olduğunu bilen tüm Peygamber Sevdalılarına ithafen yazılan bu şiirden sonra şimdi de sitemlerimi mısralara dökmek nasip oldu. 

DİCLE`DE İMTİHANI KAYBEDENLER UTANSIN
Batılın Hakka zulmünü yazamayan kalem utansın
Şeriat düşmanlarına taraf olan yürek utansın
Tarafsızım deyip küfre taraf olan İzan utansın
Bana dokunmadı diye yılanları seven gönül utansın
 
Mazlumun sesini duymayan kulak utansın
Muhlisçe ağlamayan gözler utansın
Sadece kendi kuyruğu için bağıran avaz utansın
Kardeşlerini terk eden vefasızlar utansın
 
İktidar sahiplerine eğilen boyun utansın
Marksist`e, Lenin`e gül uzatan eller utansın
Akdini bozup Haberini Vaktini satan kardeş utansın
Hakkı unutup batılı seven vicdanlar utansın
 
Akredite olunca mazlumları unutan sayfalar utansın
Devlet uçağına binince akil olup körelen sivri diller utansın
Mü`minin bağrına saplanan bıçağı kınamayan kelam utansın
Dicle`nin Yiğitlerini anlamayan yazar utansın
 
Mü`minleri es geçip solu veli edinen İslamcılar utansın
Haber adına taviz verip sayfalarını kirletenler utansın
Peygambere hakareti sineye çekenler utansın
Başını kuma gömüp de Dicle`yi göremeyen Kardeşlerimiz utansın
 
Fasığın haberini doğrulayan Manşet utansın
Derdimizle dertlenmeyen dostlar utansın
Bize evet deyip ardından gözünü kapatan kardeşler utansın
Her şeye rağmen sevdiğimiz İhvan utansın.

 

SELAM VE DUA İLE

(Zülküf Er / HÜRSEDA HABER)

Bu haberler de ilginizi çekebilir