• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
20'nci Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu Dicle Üniversitesinde başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyum Dr. Öğretim Üyesi Mesut Hüseyinoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Bu sene yapılan etkinlikte çevrim içi ve yüz yüze sunumlar olacağını belirten Hüseyinoğlu, sempozyum sonucu toplamda 44 bildiri sunulacağını ve pandemi süreci ile hayatımıza giren uzaktan eğitim konusunda katılımcıların ilgisini çekebilecek 'Uzaktan Makina Teorisi Eğitimi' özel oturumu düzenleneceğini ifade etti. 

Açılış konuşmaları çerçevesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen sempozyumun devamının getirilmesi gerektiğine vurgu yapan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü MAKTED Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Kiper, her yıl farklı üniversitelerin müracaat ettiği ve Türkiye’nin farklı yerlerinde düzenlenen nev-i şahsına münhasır bir sempozyum olarak ön plana çıkmakta olduğunu dile getirdi.

Makina teorisi ve dinamiği konularında konuşmalarını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem ve Prof. Dr. Kadir Turan'dan sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç katılımcılara hitapta bulundu.

Türkiye temsilcisi Makina Teorisi Derneği (MAKTED) çatısı altında düzenlenen organizasyonun 20’ncisinin Dicle Üniversitesi’nde yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karakoç, sempozyumun amacına değinerek makina teorisi alanında çalışan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirerek bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlamak ve bu alanda Türkçe kaynak oluşturulmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir