• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
KPSS sonuçları açıklandı mı? 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nasıl sorgulanır? KPSS sonuç ekranı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi), 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına katılım gösteren adaylar, sonuçlar için heyecanlı bir bekleyişe girdi. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden ilan edilecek, ardından tercih dönemi başlayacak. Uzun bir çalışma maratonunun ardından emeklerinin karşılığını almak isteyenler memur adayları internetten birtakım aramalar yapıyor. KPSS sonuçları açıklandı mı? 2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nasıl sorgulanır? KPSS sonuç ekranı gibi merak edilenler haberimizde yer alıyor.

KPSS sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM tarafından güncel sınav takvimi paylaşılırken 2021 KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih de duyuruldu. Adaylar, https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden KPSS sonucu sorgulama işlemini yapabilir. Peki, 2021 KPSS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2021 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek.

KPSS sonuçları nasıl sorgulanır? KPSS sonuç ekranı

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir