• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Öcalan`ın Çözüm İçin Gönderdiği Son Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5. BDP heyeti İmralı`ya gitti. 2 kişilik heyette Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan yer aldı. İmralı`daki görüşmenin ardından BDP İstanbul İl Başkanlığı`nda açıklama yapıldı. Öcalan, birkaç gün içinde açıklama yapacağını belirtti.

Abdullah Öcalan ile İmralı Adası`nda bir görüşme yapan 5. heyet, BDP İstanbul İl Örgütü`nde bir basın toplantısı düzenledi. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Iğdır Bağımsız Milletvekili Pervin Buldan`dan oluşan heyet basın toplantısında, Öcalan`ın ile yaptıkları görüşmenin 1,5 saat sürdüğünü söyledi. Öcalan`ın mesajını okuyan Önder, şu ifadeleri paylaştı:

"Saygıdeğer Türkiye halkı. Yaşamakta olduğumuz barış ve demokratik çözüm süreci bütün hassasiyetiyle devam etmektedir. Hem çatışmasızlık sürrecinin kalıcılaşması hem de geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürütmekteyim. Gelinen aşamada daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmayı birkaç gün içinde bütün Türkiye halkıyla paylaşacağım. Bu itibarla demokratik çözüm sürecine katkı sunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor. Eşit, demokratik ve adil bir barışa olan inancımla herkesi selamlıyorum."

Gazetecilerinin sorularını da cevaplayan Önder, görüşmede Suriye konusunun gündeme gelmediğini söyledi. Önder, PKK`nın geri çekilme süreci ile ilgili olarak ise birkaç gün içinde bilgilendirme yapılacağını kaydetti. Kandil`den gelen mektubun Öcalan`a iletildiğini aktaran Önder, "Kandile bir mektup yazılmadı. Sanırım birkaç gün içinde o mektup bütün Türkiye halkıyla ve Kandil ile paylaşılacaktır" dedi. Önder ayrıca, gerek oldukça Öcalan ile görüşülebileceğini ifade etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir