• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Bitlis Hüda PAR İl Başkanlığı Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Hizmet Binasının açılışı, Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Sait Şahin`in ve halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde açıldı.

Açılışa katılmak için Bitlis`e gelen Şahin ve beraberindeki parti yetkilileri il girişinde yüzlerce araç konvoyuyla karşılandı. Konvoy coşkulu bir şekilde atılan şehir turunun ardından açılışın yapılacağı Saidoğulları Pasajının önündeki meydana geldi.

Program Molla Emrullah Uysal Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Haksızlığa ve zulme sessiz kalamazdık"
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Celal Gül, "İnançlar önündeki dağ gibi engeller dururken hiç kayıtsız kalamazdık. Bundan dolayı referansını İslami ve insani değerlerden alan Hür Dava Partisini kurarak yola koyulduk. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak siz değerli halkımıza hizmet edeceğiz. Bizdeki bu hizmet aşkını tetikleyen şey nefse hoş gelen beklentiler değil, Allah`ın rızasını kazanmaktır" dedi.

Teslimiyetimizi almaya gelenlerin boş vaatlerde bulunduklarını belirten Gül, " Özelde şahsım genelde partim adına şu vaatlerde bulunuyorum ki siyasette yalan konuşmayacağız, söz verdiğimizde sözümüzü tutacağız. Emanetinize emanet gözüyle bakıp, kul hakkını ihlal etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Sorumlulukların başında adalet gelir"
Açılış programında konuşan ve Allah`ın, insanları yeryüzüne sorumluluklar yükleyerek gönderdiğini belirten Said Şahin, "Bu sorumluluklarımızın başına adaleti koydu. Peygamberlerin yeryüzüne gönderiliş amacı adaleti tesis etmektir. Bu bakımdan idare makamları toplumların ya ifsadıdır ya da ıslahı, ya adaletidir ya zulmü, ya kardeşliğidir ya düşmanıdır. O yüzden idare makamları çok önemlidir. İdareye talip olmak ise, idare üzerinde söz sahibi olmaktır.
Hz. Peygamber, `İnsanlardan iki sınıf insan vardır ki bunlar düzelirse toplum düzelir, bunlar bozulursa, toplum bozulur. Bunlar idareciler ve âlimlerdir` buyuruyor. Âlimler sınıfından Said-i Nursi gibi, İdris-i Bitlisi gibi, Şeyh Saitler gibi, İskilipli Atıf Hocalar ve niceleri bu toplumun ıslahı için kendilerini feda ettiler. Geçmişten günümüze kadar bu ülkenin idaresinde bulunanlar maalesef toplumun ıslahından ziyade ifsadı noktasında idare sergilediler" dedi.

"Bu coğrafyan halkı çok acılar yaşadı"
Bu coğrafya halkının çok acılar yaşadığına değinen Şahin, "Bu coğrafyanın insanları çok acılar yaşadı, sıkıntılar çekti, çok zulümler gördü ve hala görmeye devam etmektedir. İslam coğrafyasının her tarafı zülüm altındadır. Bu zulümler yüreğimizi kanatıyor. Yapılan bu zulmün nedeni Müslümanların birliğini, beraberliğini, değerini, gücünü, etkinliğini ve hâkimiyetini kaybetmesindendir. Bu gün bu coğrafyada da böyle oldu.
Bizler siyasete girerken değerlerle ve sorumluluklarla girmek istiyoruz. Yoksa koltuklar için, makamlar için, alkışlanmak için veya nüfus sahibi olmak için değil. Koltuklar birilerinin olsun, ama adil olsun, imanlı olsun, ahlaklı olsun ve değer sahibi olsun. Bizler siyasete girerken müzmin bir muhalefet anlayışı taşmayacağız. Doğruların hakkını verip destekleyeceğimiz gibi, yanlış yapılırken yanlışların karşısında durmak onları yapmak ve yaptırmak için yolla koyulduk" şeklinde konuştu.

"Çıkar üzerine değil, ahlak üzerine siyaset yapacağız"
Ahlak üzerine siyaset yapacaklarını ifade eden Şahin, " Son yüz yılda siyaset ahlakını kaybetti, medya ahlakını kaybetti, ticaret ahlakını kaybetti, toplumsal yaşantı ahlakını kaybetti. İşte biz diyoruz ki, bunlara tekrar ahlakı kazandıralım. Çünkü ahlakını kaybetmiş bir toplum huzur bulamaz, beraber yaşayamaz, kardeşçe yaşayamaz, adalet içerisinde yaşayamaz" ifadelerini kullandı.

Çıkar üzerine hâkimiyet kavgasına dönüşen savaş bu coğrafyanın kardeşlerini birbirine kırdırdığına vurgu yapan Şahin, "Türkünü Kürdüne, Arabını acemine, Lazı Çerkezine kırdırdı. Bunu yapanlar kurtuluşun İslam`da olduğunu yeni yeni dinlendiriyorlar. Yüzyıllardır biz diyoruz ki, kurtuluş İslam`dadır, kardeşlik İslam`dadır. Üstünlük insanlıktadır, kim en çok Allah`tan korkuyorsa, kim bir başkasının hukukuna riayet ediyorsa ve kim bir diğerini kendisi gibi eşit olarak görüyorsa, üstün odur. Bu yüzden bu coğrafyanın insanlarına tekrardan kardeşliği götürebilmemiz için yeniden İslam`a sarılmamız gerekir. Adaletin, kardeşliğin, hakkın, hukukun, birliğin, beraberliğin olması; adaletsizliğin, haksızlığın, hukuksuzluğun, zulmün ve zorbalığın kalkması için siyasetin Müslümanların hâkimiyeti altında olması lazım" dedi.

Konuşmaların ardında İl Hizmet Binasının açılışı yapıldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir