• DOLAR 32.493
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2496.157
  • ...
Mil-Sen Genel Başkanı Çelik: Bizim inandığımız değerlere saygı göstermeyi öğrenin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) tarafından, Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in köşesinde Diyanet İşleri Başkanını “fare”ye benzetmesi üzerine tepki göstermiş gösterilen tepkileri tehdit olarak algılayan Özdil'e yanıt olarak Mil-Sen tarafından açıklama yapıldı. 

Her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara yönelik kin ve nefretini dışa vuran İslam düşmanları Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden diyanet ve diyanet camiasına hakaretlerde bulunması üzerien Mil-Sen tarafından basın açıklaması yapıldı.

Mil-Sen Genel Başkanı Mücahit Çelik, “Çok kısa süre önce kendisini gazeteci olarak tanıtan bir kişinin Diyanet İşleri Başkanına 'fare' benzetmesi yapması sonrasında konfederasyonumuza bağlı Mil-Diyanet Sendikamızın Genel Başkanı ve yöneticileri bu konuya ilişkin tepkilerini ortaya koydular. Bir basın açıklaması yaptılar ve bu basın açıklaması sonrasında maalesef bu gazeteciye yakın bazı basın yayın kuruluşları bu tepkimizi odağından kopararak başka taraflara çekmenin gayreti içerisinde olma girişiminde bulundular. Sanki kendileri hiçbir ifade kullanmamış da kendilerine böyle bir basın açıklaması yapılmış, kendilerine saldırılmış ve hatta kendilerine tehditte bulunulmuş ifadelerini kullandılar.” dedi.

 

"Gerçek yüzünüz bu şekilde ortaya çıkmış oluyor"

Kendilerini gazeteci addeden bu tür kişilerin her türlü hakareti yaptığını ancak kendilerinin yönelik en küçük bir eleştiriyi dahi kabullenmediklerini dile getiren Çelik şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanına 'fare' deyip kimsenin onlara bir tepki göstermelerini bile istemediklerini söyleyen Çelik, “Birleri cevap verdiğinde de senin özgürlüklerine müdahale ettiklerini ifade ediyorsun. Bu nasıl bir gazeteciliktir. Bu nasıl bir özgürlüktür. Bu nasıl bir demokrasidir. Bu demokrasi ne menem bir şey ki hep sizi korurken bizim değerlerimizi bizim yaklaşımlarımızı neden korumadığını ben çok merak ediyorum. Arkadaşlarımız kendi kurumlarına ait bir konuyla alakalı olarak kendi kurum başkanlarını savunma hakkı kullanırken bu hakkını özgürlük ve demokrasi olarak saymayanlar ama her konuda fikir sahibi olan sizin gibi gazeteciler her şeyi biliyor. Her şey hakkında fikir sahipleridirler. Herkese hakaret etme hakları var. Herkese hakaret edebilirler ama onlara birileri cevap vermeye kalkarlarsa onları linç etmeye kalkarsınız. İşte sizin gerçek yüzünüz bu şekilde ortaya çıkmış oluyor.”

"Terbiyesizliğin karşısında verilmiş olan bir cevap var"

Bir STK olarak görevlerini yaptıklarını aktaran Çelik, “Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde yaşanan hadiselere ilişkin bizleri ilgilendiren kısımlarına ilişkin ilgili sendikalarımız tabi ki açıklamalar yapacak. Tabi ki sahip çıkacak. Tabi ki bu konulara ilişkin görüşlerini beyan edecekler. Hiçbir suç işlemiş değiliz. Hiçbir şekilde kimseyi tehdit etmiş değiliz sadece şunu istiyoruz. Açık olun neye inanıyorsanız onu söyleyin inandığınız değerlere bizde saygı gösterelim ama lütfen sizde bizim inandığımız değerlere saygı göstermeyi öğrenin bu ülkenin seçkini olma anlayışından artık vazgeçin bizde en az siniz kadar bu ülkenin sahipleriyiz. Bu ülkenin birer bireyleriyiz. Siz ne kadar söz söyleme hakkına sahipseniz en az bir de size söz söyleme hakkına sahibiz ve bu ülkenin gündemine ilişkin fikirlerimizi beyan etmekte de özgürüz. Bunu da yapmaya devam edeceğiz. Bizim hiçbir sendikamız hiçbir şeyi germe toplumu gerecek toplumu kızdıracak toplumun değer yargılarıyla oynayacak bir açıklama yapmaz. Sadece sizin yapmış olduğunuz terbiyesizliğin karşısında verilmiş olan bir cevap var. Ama siz o kadar alışmışsınız ki herkese hakaret edip hiçbir cevap verilmemesine kusura bakmayın biz bu algıyı artık değiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Sapkınlıklara karşı açıklama yapacağız, karşımıza çıkacaksınız"

Malum zihniyetin her türlü ahlaksızlığın yanında yer aldığı ve ahlaksızlığa karşı yapılan açıklamaları kabullenemediklerini belirten Çelik, “Manşet manşet 'dinci' ifadesiyle kendisine hakaret ettiklerini düşünüyorlar. Bugünde 'kara ses' ifadesini kullanmışlar. Kendilerine yanlışlarını söyleyenler kara ses oluyorsa kendileri gibi düşünmeyenler hemen öteki oluyorsa hani sizin nerede kaldı özgürlükçünüz ve demokrasiniz. Sizin açıklamalarınıza geldiğinde sonuna kadar özgürlük sapkınlıkları savunacaksınız. Bütün sapkınlıkları destekleyeceksiniz. Sapkınlıklara karşı açıklama yapacağız, karşımıza çıkacaksınız. Türkiye’de yaşanan ahlaki yozlaşmaya karşı açıklama yapacağız karşımıza çıkacaksınız. Türkiye’deki yaşanılan olumsuzluklarla ilgili açıklamaların tamamında karşımıza çıkacaksınız. Ondan sonra da özgürlüklerden bahsedeceksiniz. Hadi oradan! Size sadece tek söyleyeceğimiz şey bu olur.” şeklinde konuştu.  

Çelik’in açıklamasının ardından Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, ne pahasına olursa olsun dini değerlere, diyanet ve diyanet camiasına yapılan saldırıların karşısında olacaklarını söyledi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir