• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elazığ esnafından ödemelerin ertelenmesi talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, kentteki 24 Ocak 2020 depremi ve salgınla birlikte yaşadıkları zorluklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Depremle birlikte Elazığ esnafının aylarca kepenk kapatmak zorunda kaldığını, bazı iş yerlerinin yıkıldığını vurgulayan Ulaş, salgının başlamasıyla birlikte daha fazla mağdur olduklarını söyledi.

"Afet Bölgesi talebimiz kabul edilmedi"

İstek ve taleplerinin başında Elazığ'ın Afet Bölgesi ilan edilmesini olduğunu ama bu isteklerinin kabul görmediğini dile getiren Ulaş, "Afet Bölgesi talebimiz kabul edilseydi gerek esnafımız gerekse halkımız bir yıl gibi bir süre kamu ödemelerinden muaf tutulacaktı. Bununla beraber vatandaşlara ciddi anlamda maddi destekler sağlanacaktı. Ayrıca Oda Başkanlıklarımız, yerel yönetimler ve mülki idari yapılarda ciddi anlamda  devlet tarafından destekler sunulacaktı." dedi.

"Salgın sürecinde ciddi yaralar aldık"

Kentte, salgın sürecinde Bilim Kurulu ve İl Hıfzısıhha Kurulunun kararları ile bazı kısıtlamalara gidildiğini hatırlatan Ulaş, "Biz o süreçte çok ciddi yaralar aldık. Çünkü deprem dolayısıyla bazı bölgelerimiz 1-2 ay tam kapanmaya girdi. Dükkânlar açık ama vatandaşlar oraya giremiyordu. Oraya vatandaş giremedikten sonra esnafın açık olması bir şey ifade etmez. Ramazan Bayramında tam kapanmaya girdik. Kurban Bayramında alışveriş oldu ama sonrasında kapanmaya girdik diye kimse fazla alışverişe girmedi." ifadelerini kullandı. 

"Okulların açılması sürecinde esnafımız mutlu"

Okulların açılmasıyla birlikte sektörün biraz daha rahata kavuştuğunu söyleyen Ulaş, "Elhamdülillah okulların açılması öncesi bir kısıtlamanın olmaması, bir yasaklamanın gelmemesi nedeniyle gerek piyasada gerek biz esnaf teşkilatları olarak bu durumdan memnun kaldık. Okulların açılması sürecinde esnafımızın mutluluğunu Elhamdülillah ifade edebiliriz. İnşallah, ülkemizde ve şehrimizde bir daha böyle ağır badireler yaşanmaz." dedi. 

"Faizsiz kredi olanağının verilmesini talep ediyoruz"

Esnafa verilen kredilerde, ödemelerin başladığını hatırlatan Ulaş, "Ancak esnaf, ödemelerde biraz zorluk çekiyor. Ödeme oranları ve taksitleri yüksek. Biz bu ödemelerin ertelenmesini talep etmiştik. Tekrar talep ediyoruz. Bir yıl ödemeler ertelense bizim için iyi olacaktır. Şehrimizde malumunuz yıkımlar devam etmektedir. Yıkımları gerçekleşen bölge 1 kilometre çembere alındığı zaman bu alanda olan esnafın tamamı bundan etkileniyor.  İster istemez 1-2 hafta kapalı kalmak zorunda kalıyor. Bu yıkımlar bizleri mağdur etmektedir. Bunun yanında esnafımıza yeni bir faizsiz kredi olanağının verilmesini talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir