• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Ağrı'da husumetli aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İki ailenin arasındaki husumetin barışla sağlanması için Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, ilçe kanaat önderleri ve aile büyüklerinin uğraşları sonucu Aşağı Dumanlı köyü taziye evinde verilen barış yemeği ile son buldu.

Barış yemeğine Taşlıçay Kaymakamı Adem Topaca, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, ilçe kurum amirleri, kanaat önderleri ve her iki ailenin mensupları katıldı.

Yemekten önce yaşanan husumetin barışla sonuçlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, aile büyüklerinin husumeti gidermek için fedakarlık gösterdiklerini ve bu hususun çok önemli olduğunun altını çizdi.

Yaptığı konuşmasında Taşdemir, "İki ay önce ilçemizin Aşağı Dumanlı köyünde Pileki Aşiretine mensup iki aile arasında bir kişinin ölümü ile sonuçlanan husumet çok şükür bu gün barışla sonuçlandı. En büyük katkıyı iki alenin yaptığı ve özelikle barışçıların iki ay hiç ara vermeden yorulmadan taraf tutmadan gösterdikleri fedakarlıklar takdire şayandı. İki aile arasında bu olay sonrası başlayan husumetin son bulması için büyük gayret gösteren başta ilçemizin kanaat önderleri olmak üzere İlçe Kaymakamımız sayın Adem Topaca ve ilçe protokolüne il ve ilçe müftülerimize özelikle köy imamı ve köy muhtarımıza ve köy halkına sonsuz teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Taşdemir, temenniler ile konuşmasına son verdi.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualar sonrası program, yapılan ikram ile son buldu.

Her iki aile mensubu tutulan Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek, barış yemini etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir