• DOLAR 32.594
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2492.54
  • ...
Hamas'tan yahudi bayramları uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın Kudüs Dairesi yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyerek buranın içinde birtakım dini ayinler düzenlemelerini kınayarak Mescidi Aksa'yı kirletmekten ve onun saygınlığını çiğnemekten doğacak sonuçların bütün sorumluluğunun İsrail işgal yönetiminde olacağını hatırlattı. 

Kudüs Dairesi'nin açıklamasında; "Mescidi Aksa, ona bağlı tüm yapılar ve çevresi kırmızı çizgidir. Burası kutsal bir haktır. Tamamen Müslümanlara aittir. Yahudilerle bir ilgisi yoktur. Eğer gerek görülürse ortak odamız ve direniş hareketlerimiz tarafından kesin bir açıklama da yapılacaktır." denildi. 

Hamas'ın Kudüs Dairesi aynı zamanda Kudüs ahalisini, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde ikamet eden Filistinlileri ve Batı Şeria halkını Mescidi Aksa'ya ulaşmaya ve burada ribatlarını yoğunlaştırmaya, işgalcilerin yarın kutlayacağı Keffaret Günü (Yom Kippur) münasebetiyle yapabilecekleri baskınlara karşı durmaya çağırdı. 

Kudüs Dairesi aynı zamanda insan hakları kuruluşlarını ve uluslararası kurumları işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik suçlarına son vermesi için baskı yapmaya, Filistin halkının haklı davaları karşısındaki sorumluluklarını ihmal etmemeye çağırdı. 

Yahudilerin yarın (15 Eylül Çarşamba) Keffaret Günü (Yom Kippur) olarak isimlendirdikleri ve yahudi inancında en önemli dini bayram sayılan günü kutlayacakları için bu münasebetle Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarını da artırmaya ve bu kutsal mabedin içinde ayinler ve ritüeller düzenlemeye kalkışmalarından endişe ediliyor. 

İşgal rejimi Yom Kippur öncesinde Batı Şeria ve Kudüs'teki asker ve polis gücünü de artıracağını açıklamıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir