• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Hollanda bazı Covid-19 kısıtlamalarını kaldırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, basın toplantısında yaptıkları açıklamada, aralarında sosyal mesafe kuralının da olduğu bir dizi kısıtlamanın 25 Eylül'den sonra uygulanmayacağını bildirdi.

Açıklamada, Covid-19 aşısı olanların, testi negatif çıkanların veya hastalığı daha önce geçirenler için "korona kartı" uygulamasının başlatılmasının planlandığı belirtildi.

Uygulamanın başlaması halinde kafe, restoran, sinema, tiyatro, festival ve spor etkinliklerine girişlerde sayı sınırlaması kaldırılarak korona kartı uygulaması hayata geçecek.

Festival, spor faaliyetleri ve açık alanlarda yapılacak etkinliklerde aşı kartı ya da negatif test sonucu ibraz edilmesi kaydıyla koltuk kapasitesinin tamamı, kapalı salonlarda yüzde 75'i kullanılabilecek.

Ortaokul, lise ve yüksekokullarda maske takma zorunluluğu ile sınıflarda bulunabilecek öğrenci sınırlaması kaldırılacak.

Toplu taşıma ve havalimanlarında maske kuralı devam etse de platform ve istasyonlarda maske takma zorunluluğu kaldırılacak.

Ayrıca ilkokullarda Covid-19 vakasının görülmesi durumunda tüm sınıfın karantinaya girmesi kuralı da kaldırılacak.

Buna göre sınıfta bir öğrencinin virüse yakalanması durumunda sınıfın geri kalanı eğitime yüz yüze devam edecek.

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, ülkede en az bir doz aşı olan yetişkin oranı yüzde 81,7'e ulaştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir