• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Camide Loca Dönemi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camilerde tabure ve sandalye furyası öyle bir hal aldı ki, pekçok camide kiliseleri andıran görüntüler ortaya çıktı. Önce tabureler sandayeye dönüştü. Şimdi de camilerin içinde minderli koltuklar sıralanmaya başlandı. İstanbul Üsküdar`daki Çamlıca Yeni Çilehane Camii`nde ise, bir adım daha ileri gidildi. Ve oturarak namaz kılan VIP cemaat için stadyumlardaki `loca`yı andıran koltuklu özel bölüm ayrıldı. Oysa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu`nun konuyla ilgili yürürlükte olan fetvası gayet açık: Ayakta namaz kılmaya gücü yetmeyen veya ayakta durmakta zorlanan kimse yere oturarak namazını kılabilir. Rükû veya secde etmeye gücü yetmeyen kişi, rahatsızlığı sebebiyle ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak yere oturup namazını ima ile kılabilir.

İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül de kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, camilerdeki tabure ve sandalyeleri sert bir dille eleştirmiş; “Camiler kiliseye döndü” demişti.

Akgül Hoca tepkisini “Gittikçe tabureler sıralara dönüşüyor. Kimi camilerde 3-4 sıranın olduğunu gördüm. Camiler neredeyse kilise manzarasına doğru tehlikeli bir ilerleyiş var. Maddi durumu çok iyi olan bazı semtlerde de koltuklar camiye gelmeye başladı. Sanki lüks ve konfor içinde bir ibadet şekline dönüşüyor” sözleriyle dile getirmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir