• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Tarihte Bugün: 15 Eylül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Eylül’de dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1929: Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği’nin ilk sergisi Ankara’da açıldı. Yeni rejim, Batılılaştırma eylemlerini sıklaştırıyor ve her geçen gün yok edilen İslam Medeniyeti kurumlarının yerine Batı kültürüne ait yeni kurumlar konuluyordu. Müslüman Halk, her geçen gün kendi tarihinden ve özünden biraz daha koparılıyordu… (Ankara’da Ressamlar ve Heykeltıraşlar sergisi)

1961: 27 Mayıs Askeri Darbesi sonrası işbaşına geçen Cunta tarafından kurulan ve eski hükümetin yargılandığı Yassıada Yüksek Adalet Divanı kararları açıklandı. Aralarında eski cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanın bulunduğu 15 kişiye idam; 31 kişiye ömür boyu hapis, 408 kişiye de çeşitli hapis cezaları verildi; 133 kişi ise beraat etti. (Cunta’nın Yassıada kararları)

1980: 12 Eylül Cuntası, tüm sendikaların bankalarda bulunan paralarını bloke etti, grev ve lokavtları kaldırdı. İşçiler işbaşı yaptı, belediye başkanları görevlerinden alınmaya başlandı ve yerlerine çoğunlukla subaylar atandı. Haklarında tutuklama kararı çıkarılan sendika yöneticileri ile işyeri temsilcileri de teslim olmaya başladı. (12 Eylül darbesi)

1982: Siyonistler, Beyrut’u işgal etti. Camp David Anlaşması’ndan sonra Lübnan’a yönelen siyonistler, önce 6 Haziran’da Doğu Beyrut’u işgal etmiş; daha sonra da Cemayel suikastını bahane ederek 15 Eylül’de Müslümanların yaşadığı Batı Beyrut’u işgale yönelmişlerdi. Lübnan İşgali, ardında 19,000 ölü ve 30,000 yaralı bıraktı. (Siyonistler, Beyrut’u işgal etti)

2004: BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ilk kez Irak’taki savaşı “gayri meşru” olarak niteledi. Bu nitelemenin politik bir karşılığı ve yaptırımı bulunmamakta, ABD işgalini durdurmamaktaydı. Bu açıklamalar daha ziyade kamuoyunu rahatlatmaya ve oyalamaya dönük adımlar olarak nitelendirildi. (Kofi Annan, Irak’taki savaşı “gayri meşru” olarak niteledi)

2015: Siyonist askerler yine Mescid-i Aksa’ya girip cemaate saldırdı. 20 Filistinli yaralandı, onlarca Filistinli esir alındı. (Mescid-i Aksa’da cemaate saldırı)

2016: İttihadu’l Ulema üyesi Abdullatif Özer, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Molla Abdullatif Özer, hayatını medreselerde ilimle geçirmiş, yüzlerce öğrenci yetiştiren mütedeyyin bir âlimdi. (Molla Abdullatif Özer vefat etti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir