• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İsveç`teki Müslüman Parti Yöneticisi İstifa Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç`te Sosyal Demokrat Parti`nin (SP) Merkez Karar Yürütme Kurulu`na (MKYK) seçilen Stockholm İslam Federasyonu Başkanı Ömer Mustafa, basındaki yoğun eleştiriler üzerine istifa etti.

SP`nin MKYK üyeliğine yedek listeden seçilmesinin ardından medyada Mustafa hakkında eş cinsel karşıtı ve Yahudi düşmanı olduğuna dair iddialar yer aldı.

SP Genel Başkanı Stefan Löfven, basındaki iddialar üzerine Mustafa`nın parti yönetimi ya da federasyon başkanlığından birini tercih etmesi gerektiğini söyledi.

SP`deki görevinden istifa ettiğini yazılı açıklamayla duyuran Mustafa, Batı ülkelerinde bir Müslüman önemli bir göreve geldiğinde, hakkında Yahudi düşmanlığı, eş cinsel karşıtlığı suçlamalarında bulunulduğunu ileri sürerek, birkaç yıl önce internette paylaştığı "İsrail emperyalizmden nefes alıyor" mesajından dolayı bu suçlamalara maruz kaldığını belirtti.

Suçlamaların hiçbirinin doğru olmadığını savunan Mustafa, "Bundan sonra Stockholm İslam Federasyonu başkanı olarak, insan hakları ihlalleri, yabancı düşmanlığı gibi birçok hayati konuda çalışmalarıma devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir