• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
BM, 6 Milyon Müslüman Ölünce mi Harekete Geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Budistlerin Müslümanlara yönelik saldırıların artması üzerine bir grup Arakanlı Müslüman, New York’ta BM Genel Merkezi yakınındaki Dag Hammarskjold parkında gösteri düzenledi. Budist soykırımına karşı BM’yi acil harekete çağıran grup lideri Yusuf İkbal, “

Özellikle dünyanın değişik coğrafyalarında Müslümanlara karşı gerçekleştirilen katliam ve zulümlere müdahale etmede geç kalan BM’ye tepkiler büyüyor.

Son olarak gündeme gelen eski adı Burma olan Myanmar’da “Arakan dramı” için bu sefer ABD’li Müslümanlar ayaklandı. Amerikalı Müslümanlar, Arakan’daki Budistler tarafından gerçekleştirilen devlet destekli katliamı izleyen BM’yi protesto etti ve “Daha neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

Budistlerin Müslümanlara yönelik saldırılarının artması üzerine bir grup Arakanlı Müslüman, önceki gün New York’ta BM Genel Merkezi yakınındaki Dag Hammarskjold parkında gösteri düzenledi.

Grup lideri Yusuf İkbal, “Müslümanlar Myanmar’da herhangi bir yerde ve zamanda yaşanacak olası bir soykırıma karşı savunmasız şekilde korku içinde yaşıyor” diye konuştu.

İkbal, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Biz bütün inancımızı kaybettik. BM, Myanmar hükümetinin başarısız olduğu bu konuda, insanların güvenliğini sağlamakla sorumlu. Şu an Myanmar’da hükümet, Müslümanları öldüren terörün sponsorluğunu yapmaktadır.”

Yağmurlu havaya rağmen protestolarına devam eden grup, acil şekilde bağımsız bir BM araştırması ve gerekli ise BM Barış Gücü’nün görevlendirilmesini istediklerini belirtti.

“Bu olmazsa, 6 milyon Müslüman ölecek. BM yetkililerine sormak istiyoruz. Bütün Müslümanlar ölünceye kadar bekleyecek misiniz yoksa şimdi mi harekete geçeceksiniz?” diyen İkbal, seslerini duyurmak için protestolara devam edeceklerini belirtirken, tüm dünya Müslümanlarını bu konuda yardıma çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir