• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güneydoğu heyetinin raportör üyesi Batman`dan‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm süreci bağlamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti çalışmalarını sürdürürken, Mazlum-Der Batman eski Şube Başkanı Avukat Murat Çiçek, Güneydoğu heyetinin raportör üyeliğine getirildi.

 Üç dönem Mazlum-Der Batman Şube Başkanı olarak görev yaparken son genel kurulda aday olmayan Avukat Murat Çiçek, Batman`ı önemli bir kurulda temsil edecek. Bir süre önce Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorunun çözümüne katkı sunmaları için Başbakanlıkça oluşturulan Akil İnsanlar heyetleri bölgelerinde çalışmalarına başladı. Batman`da STK temsilcileri ve seçilmişlere yönelik hak ihlalleri ile mevsimlik işçi raporunu hazırlayan Çiçek, Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti Raportör Üyeliği`ne getirildi.

 Akil İnsanlar Güneydoğu Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu ve tüm heyet üyelerinin talebiyle Akil İnsanlar Güneydoğu ekibine raportör üye olarak katılan Çiçek, bölge illerindeki temaslara katılıyor. Çiçek`in Raportör üye olarak Akil İnsanlar Heyetine seçilmesinde, heyet üyelerinin çoğunun kendisini daha önce yakından tanımalarının ve raporlama konusundaki tecrübelerinin etkili olduğu belirtildi. Heyet üyelerinin, tüm Güneydoğu illerinde yapacağı çalışmalar neticesinde Başbakanlığa, Hükümete ve ilgili mercilere sunulmak üzere Çiçek`le birlikte bir rapor hazırlayacağı öğrenildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir