• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Malatya Valisi Baruş: Salgın nedeniyle esnaflar zor günler yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya’da Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle Merkez Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezi'nde kutlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Aydın Baruş, bir buçuk yılı aşkın süredir çok zor bir süreçten geçildiğini belirtti.

Baruş, "Gerek ekonomik gerek ticari hayatımız, Covid-19 salgın koşulları nedeniyle sekteye uğradı. Esnafımız zor günler yaşadı ve halen sıkıntılar yaşamaya da devam ediyor. Bu süreçte esnafımızdaki dayanışmayı birlik ve beraberliği gördüğümüzde Ahilik değerlerinin millet olarak bizim için ne kadar önemli olduğunu anladık. Gerçekten salgınla mücadele süresince zor durumda kalan esnafımız, diğer esnaf arkadaşlarının, milletimizin diğer fertlerinin desteği ile ayakta kaldı, devletimizin tahsis ettiği desteklerle ayakta kaldı. Bu zor günleri sabır ve metanetle geçirdi. Salgın tedbirlerini normal hayat koşullarına dönüştürülmesiyle birlikte esnafımızın da yüzü gülmeye başladı. Bir konuya daha temas etmek istiyorum; zor günlerden geçen bu esnaf Batı Karadeniz’de sel afetinde zarar gören kardeşlerine yardım etmek için seferber oldu. Bakın bu kadar zorluklardan geçtikten sonra Şevket Keskin başkanımız sağ olsun, esnafımızı organize etti ve biz Sinop iline ihtiyaçları olan gıda ve temizlik maddelerini gönderdik. Bu bir fedakârlık, dayanışma, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğin göstergesidir. Onun için Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin başta olmak üzere bütün esnaf kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah (Celle Celaluhu) razı olsun hepsinden. Ahiliğin değerleri sadece esnafımız için değil, tüm milletimiz için yol göstericidir, rehberdir.” diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise “Pandemiden dolayı geçen yıl ve bu yılkı Ahilik Haftası programlarımızı kısa tuttuk. Daha önceki yıllarda Türkiye’de ilk defa geniş katılımlı törenlerimizde oldu. Türkiye’de ilk defa İnönü Üniversitesinde Ahilik Haftasını üniversitede kutlayan il olduk. Önümüzdeki yıllar da imkanlar el verdiğinde yine geniş katılımlı Ahilik Haftası kutlama törenlerini düzenlemeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Tören sonunda yılın ahisi olarak Mesut Derinpınar, Yılın kalfası olarak Oktay Doğan ve yılın çırağı olarak Serkan Çayır’a ödülleri ve plaketleri verildi. Yılın ahisi Mesut Derinpınar’a ahilik elbisesini Vali Baruş ve protokol üyeleri giydirdi.

Törene; Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve esnaflar katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir