• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Muhammedi Sevda Tepe`deydi - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Bismil Vefa-Der, Bismil`in Tepe beldesinde coşkulu bir Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Mola Ali Herdem`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Özkan Yaman, "Sahabeler, `Ya Resulullah, bizler kime iyilik yapalım` diyor. Resulullah, `Annene` diyor. Tekrar soruyor, yine `Annene` diyor. Hz. Peygamber (s.a.v) Medine`den ne zaman ayrılsa, Hz. Fatıma`ya uğrar, helallik ister ve alnından öperdi. Aynı şekilde döndüğünde de, Hz. Fatıma`ya uğruyor ve hatırını soruyor. Hz. Fatma, Hz. Resulullah`ın (s.a.v) yanına geldiğinde, sanki bir devlet reisi gelmiş gibi, ayağa kalkar, hürmet eder ve yerini ona verirdi. O Fatıma ki, Hz. Peygamber (s.a.v) bir hadiste O`nun için, `Ey cennet halkı, diye bir ses gelir. Ey cennet halkı, gözünüzü kapatın. Çünkü Fatıma geçiyor` buyurmuştur. İşte Hz. Peygamber (s.a.v) kadınları işte bu makama getirmiştir" dedi.

Bütün dünyada bugün O`nun sevgisinin anlatıldığını belirten Yaman, "İnsan ölüp, kabre konulduğu zaman, yakınları mezarını terk ederken, iki melek gelir ve ölen kişiyi oturturlar. Hz. Peygamberi (s.a.v) sorarlar. Ölen kişi eğer münafık, fasık veya kâfir ise der ki, `Bilmiyorum` der. Melek, `O`na ne derlerdi bilmiyorsun? Bilmez olası, anlamaz olası` der ve ona bir tokmak vurur. İnsanlar ve cinler dışında her canlı onun çığlığını işitir. Ölen kişi mümin ise aynı soruyu ona da sorarlar. Mümin kişi der ki, `Şahitlik ederim Muhammed Allah`ın Resulü ve kuludur`" şeklinde konuştu.

Hz. Peygamberi (s.a.v) sadece insanların sevmediğine dikkat çeken Yaman, "Ağaçlar sevdi, kuşlar sevdi, develer sevdi. İşte onlardan bir deve, Resulullah`ın (s.a.v) yanına sokulmuş, şikâyete bulunacak. Resulullah (s.a.v) ashabına diyor ki, `Siz biraz uzakta durun, ben bununla bir şey konuşacağım` Deve diyor ki, `Ya Resulullah, ben sahiplerime 10 senedir hizmet ediyorum. Soğuk-sıcak demeden onların yüklerini çok uzaklara taşıdım. Benim sayemde para kazandılar, zengin oldular. Bir sürü develeri olduktan sonra beni zayıf bıraktılar. Şimdi beni kesip yemek istiyorlar. Vefa bu mudur?` Kısa bir süre sonra devenin sahibi gelir ve `Ya Resulullah, bu deve bizimdir, müsaade edersen onu alıp gideceğim` diyor. .Resulullah (s.a.v), `Yok öyle. Siz bu deveye ne yaptınız?` diyor. Hepsi başını yere eğiyor. Resulullah (s.a.v) `Ben bu deveyi size vermem, belki siz ona yine eziyet edersiniz` diyor, parasını verip deveyi satın alıyor ve serbest bırakıyor. Deve o kadar seviniyor ki, Resulullah`ın (s.a.v) kulağına eğilip, `Sen ve ümmetin İslam`dan ve Kur`an`dan sürekli hayır göresiniz, hayır bulasınız, düşmanına galebe çalasınız` diyor. Resulullah (s.a.v), `Âmin` diyor. Deve bir dua daha ediyor, ama Resulullah `Âmin` diyemiyor ve ağlıyor. Sahabe uzak görmüş. Gelip, `Ya Resulullah, seni özen şey nedir?` diye soruyorlar. Resulullah (s.a.v), `Öyle bir dua etti ki, amin diyemedim. Deve dedi ki, `Ya Resulullah, ümmetin birbirine düşmesin, birbirine haksızlık yapmasın ve birbirinin kanını dökmesin` Çünkü o duayı daha önce ben yapmıştım, ama kabul olmamıştı. Cebrail (a.s) bana gelmişti ve `Sen vefat ettikten sonra ümmetin birbirini üzecek, birbirinin kanını dökecek. Bu yazıldı` dedi. Onun için amin diyemedim` buyuruyor" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Münir Şanlı, "Hepiniz hoş geldiniz. Bu gün buraya Allah Resulü için toplandık. Allah buyuruyor ki, `Resulullah size neyi verdiyse alın neden sakındırmışsa sakının` Bizler kutlu doğumlarda, Allah ve Resulünün davasını tanımak için toplanıyoruz ve bizler öğrendiklerimizle amel etmeliyiz. Resulullah kıyamet günü soracak bize, `Amel olarak ne getirdiniz?` Evet, sizler bu gün buraya Allah Resulünün aşkı için toplandınız. İnşallah kıyamet gününde de O`nun etrafında toplanacağız ve bizim bu aşkımız nesiller boyu sürecek" dedi.

Etkinlikte Mevlit okundu. Selami Güneş ilahiler seslendirdi.

Etkinlik, Molla Sabri Ortaç`ın okuduğu dua ile sona erdi. (Aydın Bal - İLKHA)

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir