• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Midyat'ın yeni Kaymakamı Solmaz görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki görev yeri Şırnak’ın Uludere ilçesinden 20 Ağustos 2021/412 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Midyat ilçe Kaymakamlığına atanan Ahmet Solmaz göreve başladı.

6 Eylül Pazartesi günü görevine başlayan Kaymakam Solmaz’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ederken, Midyat’a dair ilk izlenimlerinin pozitif olduğunu ve güzel çalışmalara imza atmayı planladıklarını aktaran Solmaz kurum ve daire amirleriyle bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Göreve başlaması nedeniyle kendisini ziyaret eden ilçede görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarına açıklamalarda bulunan yeni Kaymakam Solmaz, Midyat’ın demografik yapısı nedeniyle bölgede müstesna bir yer olduğunun bilincinde olduklarını ifade etti.

Kaymakam Solmaz açıklamalarının devamında ise şunları kaydetti.

“Midyat’ın birçok açıdan güçlü bir potansiyeli var”

Midyat’ın tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan güçlü bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Solmaz, “Midyat’ta 6 Eylül itibariyle göreve başlamış bulunmaktayız. Midyat’ın tarihi ve kültürel olarak demografik yapısının çeşitlilik arz ettiğini duymuştuk. Göreve başladığımız bu 10 günlük süre içerisinde bunu yakinen gözlemleme şansı da yakaladık. Midyat’ın birçok açıdan güçlü bir potansiyeli var.  İnşallah güzel işler yapacağımızın kanaatindeyim. Yapılacak işlerde de öncelikli olarak fikir birliği önemlidir. Yapılmış olan işlerin topluma faydasını analiz ederek, bu işlerin geliştirilmesi konusunda neler yapabiliriz. Bu konuda istişarelerde bulunacağız. Yeni başlangıçlar anlamında özellikle üretim alanında alternatif kapılar neler olabilir, üretim sektöründe yapacağımız çalışmaları turizme ile nasıl bağdaştırabiliriz bunun çalışmasını yapacağız.” diye belirtti.  

“Sorumluluk bilinci ve iyi niyetle hizmet edeceğiz”

Midyat’ın sanayi alanında önemli bir aşamaya geldiğini belirten Kaymakam Solmaz, “Ayrıca yakın zamanda kurulacağı haberini aldığımız OSB’sinde tekstil başta olmak üzere, farklı sektörleri bölgemize nasıl çekebiliriz ve bu sektörlerde çalışacak kişilere yönelik istihdamı ne kadar arttırabiliriz gibi konuları hep birlikte analiz ederek bir yol haritası çizeceğiz. Midyat gibi bir yerde bana görev verilmesi beni gururlandırdı. Bununla birlikte bu görevin sorumluluğunun bilincinde olarak hakkıyla hizmet yapabilmek benim adıma çok önemli. İnsan odaklı hizmetlerle, sizlerin de destekleriyle inşallah iyi niyetimizle güzel işlere vesile olacağımızın kanaatindeyim. Herkese ilgi alakalarından dolayı da çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Solmaz göreve başlamasının ardından uzun bir aradan sonra yüz yüze yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle okul ziyaretleri gerçekleştirdi. Ardından pandemi nedeniyle yoğun çaba sarf eden sağlık çalışanlarına destek amacıyla ilçedeki aile sağlığı merkezlerini ziyaret etti.

Ahmet Solmaz Kimdir?

1984 yılında Kütahya Tavşanlı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve Lise öğrenimini Tavşanlıda tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı 2006 yılında bu bölümden mezun oldu. Memuriyet hayatına 2008 yılında Maliye Bakanlığında başladı. 2011 yılında Adıyaman Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etti. Sırasıyla Ağrı’ da Teftiş Stajını, Aydın – Sultanhisar ve Sinop – Gerze’ de Refiklik Stajını, Hatay – Kumlu, Kırıkkale – Vize ve Manisa – Köprübaşında vekâlet stajını tamamladı.2013 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde “The Crises Management in Turkish Public Administratron” (Türk Kamu Yönetiminde Kriz Yönetimi) isimli teziyle yüksek lisans derecesini aldı.100. dönem Kaymakamlık mülakatında birinci olarak Uşak – Ulubey İlçesine tercihen atandı. 2015 - 2017 yıllarında bu ilçede görev yaptıktan sonra 2017 yılı kararnamesi ile Kayseri – Sarız İlçesine, 2018 yılı kararnamesi ile Sivas - Doğanşar ilçesine atandı. 2019 yılında yayımlanan kararname ile de Şırnak – Uludere ilçesine atanan Solmaz son kararname ile Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamlığına atandı. Kaymakam Solmaz evli olup, İngilizce bilmektedir.

Öte yandan, 2019 Eylül ayında Midyat'a atanan Kaymakam Tekin Dundar, Sinop İli Gerze İlçe Kaymakamlığına atandı.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir