• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
Haberimiz ses getirdi: Kestel Belediyesi geri adım attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

AK Partili Kestel Belediyesi Balkan Panayırı adı altında düzenlenen bir etkinlikte sapkınlığıyla bilinen bir kişiyi sahneye çıkartmaya hazırlanıyordu. HÜDA PAR yetkililerin yaptığı açıklamalar ve haberimiz yankı buldu, Kestel Belediyesi sapkın kişiyi etkinlik takviminden çıkarma kararı aldı.

Bursalılar tepki göstermişti

Osmanlı Devleti’nde başkentlik yapmış Bursa’nın Kestel İlçesinin AK Partili Belediyesi, her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Balkan Panayırı’na bu yıl cinsi sapkınlardan birini çağırmıştı. 16-19 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek panayıra ‘Azis’ adlı sapkının çağrılması tepki çekmişti. Manevi havasıyla bilinen şehrin bu şekilde cinsel sapkınlar ile anılması Bursalıları rahatsız etmişti. Binlerce sosyal medya kullanıcısı, etkinliğin iptal edilmesi için tepkisini dile getirmişti.

HÜDA PAR’dan ‘yanlıştan dönülsün’ çağrısı yapılmıştı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, “Kadim kültür ve medeniyetleri bağrında taşıyan, Evliyalar şehri güzel Bursa'mızda eşcinsel Vasıl Troyanov'un Kestel Belediyesi tarafından "Balkan Panayır"ı adı altında sahne almasına imkan tanınması utanç vericidir. Kestel Belediyesi bu yanlış karardan bir an evvel dönmelidir.” açıklaması yapmıştı.

HÜDA PAR Kestel İlçe Başkanı Ferhat Aktaş ise, “Kestel İlçemizin sapkın bir kişi ile anılması beni ziyadesiyle üzmüştür. Sayın Önder Tanır,  7. Balkan Panayırı takviminde yer alan sapkın kişiliğin çıkarılması Kestel halkının beklentisidir. Kestel Belediyesi'nin (@KestelBelediye) bu yanlıştan döneceğini umuyorum.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

ÖNCE                                                                             SONRA

Önce 

Kestel Belediyesi geri adım attı

Halkın tepkisi ve haberimizin ardından Kestel Belediyesi söz konusu kişiyi etkinlik takviminden çıkardı. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, etkinliğe ilişkin yeni görselleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tanır, tepkilere ilişkin bir açıklama ise yapmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir