• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye'den Arap Birliği'nin açıklamasına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, Arap Birliği geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi suçlayan bildirisini kınadığını açıkladı.

Arap Birliği geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Suriye ve Libya'daki askeri varlığını "Arap ülkeleri işgal" olarak niteleyen ve Türkiye'yi "aşırılık yanlısı gruplara ev sahipliği yapmakla" suçlayan bir bildiri yayınlamıştı. Türkiye'ye Suriye'den ve Libya'dan çekilme ve "aşırılık yanlısı gruplardan desteği çekme" çağrısı yapmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Arap Birliği'nin bu bildirisini kınadıklarını, Arap Birliği'ni Arap ülkelerinin çoğunu temsil etmeyen birkaç yönetimin ele geçirmeye çalıştığını ve diğer ülkelerin rızasını almadan Arap Birliği sekreterliğine bildiriler yayınlattığını belirtti.

Suçlamaları "klişe" olarak nitelendiren Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Türkiye'nin "aşırılık yanlısı grupları" desteklemediğini, Suriye'deki askeri varlığının Suriye üzerinden Türkiye'ye yönelik tehdide karşı, Libya'daki askeri varlığının ise meşru hükümetin talebine binaen olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşmenin ön görüşmelerini yürüttüğü sırada, Arap Birliği tarafından yayınlanan bu bildirinin, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri yönetimince Arap Birliği'ne dayatıldığı iddiaları ise dikkat çekici bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir