• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
BM'den "Taliban ile iletişim" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'a insani yardım transferi ve dağıtımını kolaylaştırmak için Taliban ile iletişim kurulmasının çok önemli olduğunu söyleyen Guterres, Taliban'ın da insani yardımlar konusunda kendilerine yazılı güvence verdiğini belirtti.

Guterres, "Taliban, yalnızca bölgenin tamamına erişimimizi garanti etmekle kalmayıp aynı zamanda güvenli olmayan bölgelere ulaşan BM konvoylarına güvenlik sağlamayı taahhüt etti. Personelimizin güvenliği ile ilgili temel endişemiz dikkate alındı." dedi.

Afganistan halkının büyük bir insani felaket yaşadığına dikkati çeken Guterres, ülke ekonomisinin çökmesi durumunda insani yardımların ülkeyi tek başına kurtarmayacağı uyarısında da bulundu.

BM'nin insani felaket riski yaşanabileceği uyarısı yaptığı Afganistan'da 38 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor. BM yetkilileri, her 3 Afganistan vatandaşından birinin bir sonraki öğünü bulup bulamayacağını bilmediğini belirtiyor.

5 yaş altı Afgan çocukların yaklaşık yarısının gelecek 12 ay içinde aşırı derece yetersiz beslenmeye maruz kalabileceği tahmin ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir