• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim ve öğretim yılı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni ders yılında 7 bin 145 ilk ve orta dereceli okulda yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrenci öğrenim görecek. 162 bin öğretmen görevli olacak.

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında öğtermen ve öğrencilerin maske takması zorunlu olacak. Yine koronavirüs nedeniyle öğrenciler online eğitim görme hakkına sahip olacak.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Başbakan Mesrur Barzani de, Erbil’in Şaklawa ilçesindeki bir okulda katıldığı törende, şehit ailelerinin çocukları ile birlikte yeni ders yılının ilk zilini çaldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Barzani, eğtime büyük önem verdiklerini dile getirerek, öğrencilere, “Sizler bu halkın geleceğisiniz. İyi bir eğtimle bize çok daha iyi bir gelecek yaratabilirsiniz” dedi.

Mesrur Barzani, bu süreçte bütün zorluklara rağmen eğitimin aksamaması için gösterdikleri çabadan ötürü öğretmenlere ve Eğitim Bakanlığına teşekkür etti.

İlk hafta telafi dersler olacak

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Alan Heme Said, şu ana kadar öğretmenlerin yüzde 35’inin aşı yaptırdığını söyledi.

Heme Said, “Koronavirüs pandemisi kapsamında tüm önlemler alıacak. Ayrıca özel bir durum olduğunda öğrencilerimiz elektronik sistem üzerinden evde de derslere katılabilecek” dedi.

Eğitim Bakanı, okullarda ilk üç hafta boyunca telafi derslerinin görüleceğini, öğrencilerin hafızasını yenilemek için geçen yıl online eğitimden kalan derslerin işleneceğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 10 Mart 2022’de sona erecek ve ardından ikinci dönem için sınavlar başlayacak.

Kürdistan Bölgesi’nde hükumete bağlı ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ücretsiz bir şekilde görülüyor.

Eğitim Bakanı Alan Heme Said, hükumetin her bir öğrenci için yıllık 1 milyon 400 bin dinar harcadığını söyledi.

Kerkük’te başlamadı

Öte yandan Kerkük ve Hanekin’de de Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ders yılının başlaması bekleniyordu.

Hanekin’de okullar açıldı ancak Kerkük’teki okullarda ders başı yapılmadı.

Kaynak; Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir