• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Bakan Kurum'dan selin vurduğu Batı Karadeniz'de konut ve köy evleri açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde koordinasyon toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurum, selin izlerinin hızlı şekilde silinmesi için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi.

Kastamonu'da 872 konut ve 40 köy evinin, Sinop'ta 80 konut, 110 köy evinin, Bartın'da 20 köy evinin inşasını başlattıklarını belirten Kurum, taşkın altındaki binaların tespitini yaptıklarını vurguladı.

Kurum, "Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konut ve 170 köy evinin yapımına başlanmış durumda. Sanayi sitelerimize ilişkin de yine Bozkurt'ta ve Abana'da ihalemizi gerçekleştirdik. İnşallah Ayancık'taki sanayi sitemizin de hızlı bir şekilde inşasını gerçekleştiriyor olacağız. Bu zorluktan milletimizin desteğiyle çıktık. İnşallah hep birlikte bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Ben hayatını kaybeden 82 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Afet ile ilgili çalışmaları yürüttüklerini hatırlatan Kurum, şunları söyledi:

"Amacımız bütün illerimizde sel öncesi ki biz her afetten sonra ilgili bakanlıklarımızla bir araya gelerek bu afetten almamız gereken dersler nelerdir, afet öncesinde, afet esnasında ve sonrasında yapılması gereken işlere ilişkin de istişarelerimizi yapıyoruz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza da Kabine'de hep birlikte tüm bakan arkadaşlarımla birlikte arz ettik. Bu çerçevede atılacak adımları hep birlikte yürütmenin gayreti içindeyiz. Gerek erken uyarı sistemleri, gerek taşkın riski altındaki alanların boşaltılma süreci, gerek buraya yapılacak altyapının, yolların yapılma sürecindeki açık kanallarla yolların yapılması, obuz, derecik dediğimiz derelerin birleştirilerek derelere bağlanması, dere güzergahı üzerindeki ağaçların kaldırılması gibi birçok tedbiri içeren, buradaki imar hareketlerinden tutun da mevcuttaki durumu esas alıp tüm iş ve işlemleri inşallah bir eylem planı çerçevesinde hayata geçiriyoruz, geçirmeye de devam edeceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir