• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Oğuzhan Asiltürk hastaneye kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sağlık durumuyla ilgili şikayeti sonrası hastaneye kaldırıldı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara’da hastaneye giden Oğuzhan Asiltürk, sevenlerinden dua bekliyor.

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

1935 yılında Hekimhan, Malatya'da doğan Oğuzhan Asiltürk, siyasetçi ve eski T.C. İçişleri Bakanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde mezun olduktan bir süre siyasete girdi. 4-5. Dönem Ankara, 9-10-11. dönemde de Malatya milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Evli ve dört çocuk babası olan Oğuzhan Asiltürk, 1980 darbesinden sonra 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. 1987 Anayasa referandumunun ardından yasağı kalkınca yeniden siyasete döndü. 

1988’de gerçekleşen kongrede Refah Partisi'nin (RP) genel sekreterliğine seçildi. RP, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılınca Fazilet Partisi’ne geçti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın vefatının ardından da Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına getirildi. Oğuzhan Asiltürk aynı zamanda Sosyal Yapının Güçlendirilmesi isimli bir kitabı da kaleme aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir