• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Diyarbakır Valisinden aşı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayırsever iş insanı Mehmet Cansız’ın doğup büyüdüğü merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde yaptırdığı 16 derslikli ortaokulda eğitim öğretime başlandı.

Ortaokulun açılışını ilköğretim haftasında yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, okul açılış töreninde Diyarbakır'ın sarıya döndüğünü ve aşılama oranının yüzde 65’i geçtiğini belirterek yüzde 75’in üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Karaloğlu, "Alınacak tedbirler bizim, öğretmenlerimizin, çocuklarımızın, velilerimizin elinde. Eğer yapmamız gereken birkaç meseleyi çözersek eğitim ve öğretime ara vermek mecburiyetinde kalmadan devam ederiz. Bu sene bakanlığımızda ara vermeyi düşünmüyor. Bakanlığımızın bütün koşulları zorlayarak eğitimi kesintisiz hale getirme gayreti var." dedi.

Öncelikle aşı meselesinin çözülmesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, öğretmenlere seslenerek "Halen Diyarbakır’da az sayıda aşısını olmayan öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin bu konuda topluma hem yardımcı hem de öncü olması gerekir. Aşısını yaptırmamış, yaptıramamış bütün öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde aşı problemini çözmeleri gerekir. Velilerimiz de lütfen aşılarını tamamlasınlar. Dün itibariyle Diyarbakır sarıya döndü. Yüzde 65’i geçtik. En kısa sürede mavi zona dönmemiz lazım. Diyarbakır’daki aşılama oranını yüzde 75’in üzerine çıkarmamız lazım. Onun için velilerimizin de bize destek olmalı." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da tekli eğitime geçmek için çok ciddi kamu yatırımına giriştiklerini dile getiren Karaloğlu, 100 okul, bin 650 derslik ile ilgili bir kısmının ihalesini yaptıklarını, bir kısmının ise ihale hazırlığı aşamasında olduğunu kaydetti.

“Eğitimde sorunları çözemezsek diğer toplumsal sorunları çözemeyiz”

Devletin, hükümetin eğitime çok önem verdiğini, 2005 yılından bu yana kamu bütçelerinden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırıldığına işaret eden Karaloğlu , "Eğitimde sorunları çözemezsek, diğer toplumsal sorunları çözemeyiz. Önemli olan içerisinde bulunduğumuz topluma karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek. İmkânı olan hayırseverlere özellikle eğitim konusunda hayırda bulunma, hayırda yarışmanın önemli olduğunu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın genç nüfusun çok büyük bir imkan olduğunu vurgulayan Karaloğlu, bu genç nüfusu toplum için kazanca dönüştürebilmenin yolunun iyi bir eğitimden geçtiğini dile getirdi.

Diyarbakır’da gelişen özel sektörü de önemsediklerini belirten Karaloğlu, "Eğitim konusunda yapılan hem kamu yatırımları hem özel sektör yatırımları var. Onlara da ihtiyacımız var. Eğitim de özel sektör de bir tarafından tutuyor. Diyarbakır'da eğitimin hem fiziki mekân hem de içerisindeki bizati eğitim olarak yükseldiğini önümüzdeki günlerde görmüş olacağız." diye belirtti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir