• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Rögar çukuruna düşen 3 yaşındaki çocuk yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, saat 11.40 sıralarında Siirt'in Güres Caddesi'nde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, caddede yürürken bir anda annesinden uzaklaşan çocuk çevre düzenlemesi nedeniyle yapılan fakat herhangi bir önlemin alınmadığı rögar çukuruna düştü.

Rögar çukuruna düşen çocuk, anne ve çevredeki esnafın yardımıyla rögardan çıkarıldı. Rögara düşen çocuğu telefonla görüntüleyen esnafın çektiği video görüntülerinde oldukça korktuğu, burnundan kan geldiği görülürken bir parmağının da kırıldığı belirtildi.

 

"Çocuklarımızın can güvenliğinden endişeliyiz"

Olay anını anlatan görgü tanıklarından Servet Başaran, “Az önce buradaki rögar çukuruna 3 yaşında bir çocuk düştü, burnu ile eli kırıldı. Ambulansı çağırdık. Burada gerçekleşen 3-4’ncü vaka oluyor, biraz duyarlı olmalarını ve önlemlerini almalarını istiyoruz. Etrafta birçok apartman var ve çocuklarımız dışarı çıkıyor, çocuklarımızın can güvenliğinden endişeliyiz. Acil önlem alınmasını istiyoruz." dedi.

"Başka çocuklar zarar görmeden hemen önlem alınmalı"

Çocuğun rögar çukuruna düşme anına şahitlik eden ve çukurdan çıkarılmasına yardımcı olan esnaf Fatih Aslan, çocuğu o halde gördüğünde içinin parçalandığını, başka çocuklara bir zarar gelmeden önlem alınması gerektiğini söyledi.

Aslan, “Burada esnaflık yapıyorum, az önce 3 yaşındaki çocuğun kafa üstü rögar çukuruna düşmesine gözlerimle şahit oldum, çocuk kızımın yaşlarında, gerçekten için parçalandı. Hemen koşup çıkarmaya çalıştık, 2-3 kişi ancak çıkarabildik. Yüzü ve burnu kanlar içerisindeydi, ambulansı çağırdık gelip aldı. Şu açık rögarlara bir çözüm bulunmalı ve önlem alınmalı. Bu kadar sorumsuzluk olmaz, buradan binlerce insan geçiyor, bu herkesin çocuğu olabilir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir