• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
BDP/PKK Zihniyetinin Kutlu Doğum Çelişkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu programlar ilk günden itibaren halkın büyük bir teveccühü ile karşılandı ve büyük kalabalıklar eşliğinde bu etkinlikler gerçekleşti. Zira kimi değerleri aşınmış olsa da bu halk İslami değerlerine bir şekilde sahip çıkmakta.

Bu etkinliklerin yapılmasından itibaren farklı çevrelerden farklı itirazlar yükseldi.

Ancak süreç içinde halkın teveccühü fazla olunca bu sefer onlar da bu etkinliklere el attılar. Fena mı oldu? Kesinlikle hayır. Bu halka Peygamberi tanıtsınlar yeter. Kimin yaptığı önemli değil, ancak doğru tanıtması kaydıyla…

En ilginci ise PKK’nin de geçen seneden itibaren bu etkinlikleri düzenlemeye çalışması. Tabii amaç hakikaten Peygamberi anmak ve tanıtmak mıdır orası muamma. Ancak onları dahi, siyasi rant uğruna da olsa buna zorlamak sevindirici bir durum olsa gerek.

Zaten sistem buna razı olmuştu. Hatırlayın minik kızların Kutlu Doğum programında ilahi okumalarını muhtıra sebebi gören zihniyet dahi evrim geçirdi ve kendileri kutlamaya başladı.

Bu iki zihniyeti farklı hesaplar adına olsa dahi bu duruma zorlamış olmak daha olumlu bir gelişme. Demek ki, çalışınca, uğraşınca, didinince kendi değerlerini kabul ettirebiliyorsun karşı tarafa. Onları buna zorlayabiliyorsun.

Ancak bizim değineceğimiz mevzu daha farklı. Biliyorsunuz bir haftadır Dicle Üniversitesinde yaşanan gelişmeler ve BDP’li Bağlar Belediye’sinin Kutlu Doğum etkinliğine karşı takındığı tavır ortada. Bu zihniyet Dicle Üniversitesinde Peygamberimiz ile ilgili konferans yapılmasını “Peygamberi siyasi çıkarları uğruna alet etmek” olarak yorumladı. Bu sözlerle aslında “Peygambere ve Peygamberi yaşantıya ve Peygamber Sevdalılarına”  olan düşmanca tutumlarını kamufle etmeye çalışıyorlar.

Oysa Peygamber Sevdalıları zaten Peygamberi bir hayat yaşamanın derdinde ve gayretinde. Ve bu hayatı yaşamaya çalışan insanların Allah ve Peygamberi gündem etmeleri, bunun ile ilgili çalışmalar yapmaları gayet doğal. Bu bir siyasi çıkar değil bilakis bir hayat düsturu.

Siyasi çıkarlarına alet etmek, bir fikri ve inancı  yaşamadığı halde, inanmadığı halde sırf rant devşirmek için bundan nemalanmaya çalışmaktır.

Dicle Üniversitesindeki olaylar üzerine açıklama yapan Hüseyin Çelik şöyle bir açıklamada bulunmuştu; "İşin hoş olmayan tarafı bu olaylardan sonra bazı BDP`li vekillerin Dicle Üniversitesi yönetimini arayarak bu programları iptal etmesini istemeleridir." Yani BDP’li vekiller Peygamber efendimiz ile ilgili bir konferansı iptal etmek istiyor.

PKK medyasında yayınlanan aşağıdaki haber, Peygamber Sevdalıları Platformu`nu `rançılıkla` suçlayan BDP/PKK zihniyetinin Kutlu Doğum konusundaki çelişkisini ortaya koyar nitelikte...


Hz. Muhammed`in doğum günü için Kürtçe mevlit

VAN 13.04.2013

Van (Wan) İmamlar Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kürtçe mevlit verildi.

Van İmamlar Derneği tarafından Hz. Muhammed`in doğum günü vesilesiyle mevlit verildi. Van Büyükşehir Belediyesi çok katlı otopark inşaatında düzenlenen mevlide, yüzlerce kişi katıldı. Van İmamlar Derneği`ne bağlı emekli imamlar tarafından ilk olarak Kuran-ı Kerim`den dualar okundu. Okunan dua ve ayetlerde İslam dininin önemine değinilerek, son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekildi. Van İmamlar Derneği Başkanı Muğdat Miroğlu, Kutlu Doğum Haftası`na ilişkin açıklamada bulunarak, Hz. Muhammed`in ahlakı ve insanlığından bahsetti. Hz. Muhammed`in tüm insanlığa ortak bir değer ile baktığını ve hiçbir ırkı diğer ırktan üstün tutmadığını belirten Miroğlu, "Bugün Hz. Muhammed`in söylediklerini hiçe sayarak zulüm yapanlar var. Hz. Muhammed`in sadece kendi peygamberleri olduğunu söyleyen ve İslam dinini kendi çıkarlarına alet edenler var. Bu yanlış bir tutumdur. Kimse İslam dinini kendi doğrultusunda kullanmaz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra imamlar tarafından Kürtçe mevlit okundu.


(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir