• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
HAMAS: İşgal rejimi krizlerini dışarıya taşımaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burhum, yaptığı yazılı açıklamada, işgal ordusunun bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Burhum, bugün düzenlenen saldırıların işgalci rejimin Filistin halkına yönelik düşmanlığının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Burhum, işgal rejiminin Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda aldığı yenilgiden ve “Özgürlük Tüneli” eylemiyle güvenlik sisteminin çökmesinden sonra Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarla ve Yahudileştirme faaliyetlerini yoğunlaştırarak kendi içindeki krizleri dışarıya taşıma çabası sergilediğine dikkat çekti.

İşgal ordusunun saldırılarının, topraklarını savunan, Filistin’in tüm köylerinde ve kentlerinde işgale karşı direnen Filistin halkının iradesini kıramayacağını vurgulayan Burhum, halkın tüm zorluklara rağmen işgalcilere karşı özgürlük savaşını sürdürdüğünü ifade etti.

Bu durumun işgal rejimini ve liderlerini şoke ettiğini kaydeden Burhum, direnişin işgal rejimiyle savaşmayı yönetmeye devam edeceğini söyledi.

Burhum, işgal rejiminin, direnişin iradesini kırmayı ya da kendi çatışma kurallarını direnişe dayatmayı başaramadığını belirtti.

İşgal rejimi, dün akşam Gazze Şeridi’nden Sderot Yahudi Yerleşkesi’ne doğru füze atıldığını iddia etmiş, ardından bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenlemişti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar oluşmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir