• DOLAR 32.498
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2496.397
  • ...
Bakan Özer: "198 derslikte yüz yüze eğitime ara verildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Eylül'de 81 ilde yüz yüze eğitime 57 bin 108 okulda başlandığını söyleyen Bakan Özer, bu okullarda 850 bin dersliğin bulunduğunu dile getirdi.

850 bin derslikten sadece 198'sinde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirten Bakan Özer, şunları dile getirdi:

"Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile belirlediğimiz kriterler, Covıd-19 salgınında okullarda yüz yüze eğitim devam ederken uyulması gereken kuralların çoğu kıta Avrupa'sında, farklı ülkelerde uygulanan kurallarla büyük oranda örtüşüyor. Bir haftalık süreçte gelinen nokta, sağlık kurallarına uyduğumuz zaman süreci ne kadar başarılı şekilde yönetebileceğimizi gösteriyor. Türkiye'de eğitim sisteminin ölçeği çok büyük. Yaklaşık 18 milyon öğrencimiz, 1,2 milyon öğretmenimiz, 115 bin temizlik görevlimiz, 100 binin üzerinde idari personelimizin olduğu, 20 milyona yakın insanımızın yer aldığı eğitim sisteminden bahsediyoruz. Vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayısı oldukça düşük. Bu şunu gösteriyor, şu anda Covıd-19 salgını ortamında en güvenli ortam okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en son kapatılacak yerlerin okullar olduğu irademiz aynen devam etmektedir. Diğer taraftan bildiğiniz gibi virüs sadece okulları seçmiyor. İnsanların yaşadığı, etkileşim içerisinde olduğu tüm mekânlarda virüsün yayılma potansiyeli var." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir