• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
İmam hatip okulları 70 yıllık tarihinin en büyük başarı grafiğini yakaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 3’üncü Olağan Genel Kurulu Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Hüseyin Fidan yeni başkan seçildi.

 

Olağan Genel Kurul, Hafız Ferhat Fırat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

"Temel hedefimiz; imanlı, ahlaklı, geleceğe güvenle bakan ve geleceği parlak bir nesil yetiştirmektir"

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, Malatya ÖNDER olarak temel hedeflerinin, imanlı, ahlaklı, geleceğe güvenle bakan, geleceği parlak bir nesil yetiştirmek olduğunu vurguladı.  

Taşkesen, "İşte biz bu faaliyetleri yapan bir sivil toplum örgütüyüz. Bu manada imam hatiplerin geçmişten günümüze çektiği sıkıntılarından ötürü, oluşturmuş olduğu ÖNDER bugün itibariyle 70 yılını doldurmuş durumda. İnşallah bu teşkilat hız kesmeden, Malatya'da, genel merkezimizle, gençlerimizle, mezunlarımızla el birliği içerisinde emin adımlarla geleceğe yürüyecektir." temennisinde bulundu.

"Okullardan, mesleklerden emekli olunuyor ama imam hatipten ne mezun ne de emekli olunuyor"

İmam hatip okullarının yeniden açılışının 70’inci yılını kutladıklarını, ilk gün samimiyetle, ihlasla, gayretle ve yokluk içerisinde atılan tohumun bugün bir çınara dönüştüğüne dikkati çeken ÖNDER İmam Hatipler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "O çınarın gölgesinde binlerce, milyonlarca insanın gölgelendiğine şahit oluyoruz. Bugün imam hatipler, 5 bin 200 okula, bir buçuk milyon öğrenciye, mezun ve mensuplarıyla milyonlara ulaştı Allah’a hamd olsun. İmam hatipli olmak, bugün bir ailenin üyesine eş değer olmak olarak kabul edilmişti. İmam hatipli olmak, bir kimliği kuşanmaktır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki okullardan mezun olunuyor. Mesleklerden emekli olunuyor ama imam hatipten ne mezun ne de emekli olunuyor. Çünkü burası aile. Aileden ne mezun ne emekli olunur." ifadesini kullandı.

"İmam hatip okullarından ümmeti kuşatan ve kuşanan bir nesil yetişiyor"

Ceylan, "Kurulduğu ilk andan itibaren kapatılma tehlikesiyle yüz yüze kalan, daha ilk tohum toprağa düşmeden aman acele edin bu okullar kapatılabilir telaşıyla kurulan tarihin her kırılma anında, Türkiye’deki demokratik tarihin her kırılma anında, ilk üzerinde oynanan okul olarak her zaman mücadele verdik. Duyulursa derhal kapatılır tedirginliği ile kurulan ama kurulduğu gündem beri kök salan ve bugün yapraklar, dalları ve meyveleriyle Misak-ı Milli sınırlarını aşan 5 bin 200 okulun, 81 ilin ötesinde 22 ülkede 54 imam hatip okuluyla ümmeti kuşatan ve kuşanan bir nesil yetişiyor." dedi.

"İmam hatip okulları 70 yıllık tarihinin en büyük başarı grafiğini yakaladı"

İmam hatip okulları 70 yıllık tarihinde en büyük başarı grafiklerini yakaladığına dikkati çeken Ceylan, son 3 yıldır akademik başarıda zirveyi yaşadıklarını belirtti.

Ceylan, "2 milyon 700 bin öğrencinin girdiği üniversite sınavında, YKS’de ilk 100’de 42 imam hatip derecesiyle bu gençler tarihin en büyük akademik başarısına imza attı. İlk binde 387 dereceyle tarihin en büyük akademik başarısına imza attı. Bütün gençlerimizi yürekten kutluyorum.  Ama şunu da biliyoruz ki, imam hatipli olmak sadece sınavlarda başarılı olmak değildir. Bu sadece başarının bir ayağıdır. Bizler, imam hatip gençliğini ahlakıyla, maneviyatıyla birlikte kuşanan gençler olduğuna iman ediyoruz. Bizler imam hatip gençliğini tanımlarken, secdelerine, dualarına ve hayallerine sahip çıkan gençler olarak tanımlıyoruz. Ne secdesinden ne duasından ne de hayallerinden vazgeçen bir gencin, imam hatip kimliğini yaşayamadığını söylüyoruz. Bu yüzden, bu büyük ailenin mensubu olmaktan iftihar ediyor ama bu mensubiyeti sürdürmek içinde mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Tek listeyle gidilen seçimde Hüseyin Fidan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı seçildi.

Seçimlerin ardından kendisine gösterilen güven ve teveccühten dolayı üyelere teşekkürlerini ileten Başkan Hüseyin Fidan, "Bu süreçten sonra benden önceki yönetimin bıraktığı yerden ve değerli imam hatipli kanaat önderlerinin önerisi doğrultusunda devam edip, imam hatip camiasına layık olmaya çalışacağım." dedi.

Malatya ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 3’üncü Olağan Genel Kuruluna; Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile imam hatip mezunları katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir