• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Eruh yolunda inşa edilen konutlar civarında yapılan yol ve alt yapı çalışmaları ile Doğan Mahallesi Handervis mıntıkasında tamamlanan bağ yolları ile Doğan Mahallesi asfalt ve parke çalışmalarını inceleyen Vali Hacıbektaşoğlu, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Hacıbektaşoğlu, bazı ufak eksiklikler için belediye yöneticilerini uyardı ve tamamlanmalarını istedi.

Hacıbektaşoğlu “Sıfır hata iş yapılmasını istiyorum. Sıfır hata ile iş yapmayı öğrenecek ve yüklenici firmalara da öğreteceğiz.” dedi.

"70 bin ton asfalt kullandık 90 bin tona çıkacak"

Hacıbektaşoğlu “70 bin ton asfalt kullandık. Bu 90 bin tona kadar çıkacaktır. Bunun yüzde 90'ı tamamlandı. Yine 150 bin metrekarenin üzerinde bir parke çalışmamız olacak. Bunun da yüzde 80'i tamamlandı. Siirt'in 20 mahallesi şehir merkezinde muhtelif cadde ve sokaklarında bu çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. Geçen yıl da Deyr mevkiinde bağ yolların asfaltlamıştık. Bu senede programımızı planladığımız şekilde tamamlayacağız ve hatta onun üzerine çıkacağız.” şeklinde konuştu

"Millet bahçesi Siirt’e değer katacak"

Yapımı devam eden millet bahçesine değinen Hacıbektaşoğlu, 45 güne kadar tamamlanacak olan projenin şehre ayrı değer katacağını söyledi.

Hacıbektaşoğlu “Bizim için en önemli proje şehir merkezinde kentte değer katacak olan millet bahçesidir. Son çalışmaları yapılıyor. Bir ay zarfında veya en geç 45 gün zarfın da çimlenme çalışmaları da dâhil olmak üzere her şeyiyle tamamlanmış olacak. Siirt halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Çalışmalar orada gerçekten sıkıntı veriyor. Bunun içinde Siirt halkından sabır bekliyoruz. Bu çalışmaların takviminde yürüyor. Haziran'ın birinci haftasında başlamıştık, kasım sonu biteceğini öngörmüştük. Kasım sonundan önce bitmiş olacak. Hazreti Fakirullah Caddesi'ndeki çalışmalar gece/gündüz tüm hızıyla devam ediyor. Onun dışında yine cadde, meydan, park düzenlemeleri devam ediyor.” dedi.

"Su tüketimi ve yeni su kaynak çalışmaları sürüyor"

Şehirde çekilen su sıkıntısına ilişkin Hacıbektaşoğlu, yeni su kaynağı arayışı içerisinde olduklarını belirterek, vatandaşların su israfı yapmamalarını istedi.

Vali Hacıbektaşoğlu “Su konusunda bütün Siirtli hemşerilerimizi hem bilgilendirmek hem de suyun dikkatli kullanılması için dikkatlerini çekmek istiyorum. İki ana kaynağımız var. Biri Hizan suyu,  bir de Hesko suyu. Her iki kaynakta yüzde 60'a yakın azalma var. Su konusunda sıkıntı olduğunu biliyoruz. Maalesef geçen yıl hiç bir şekilde buna ihtiyaç hissetmemiştik. Münavebeli su vermek durumunda kalıyoruz. Hesko hattından 45 köy ve mahalle istifade ediyor. Hizan suyundan Tillo, Gökçebağ, Kurtalan, Kayabağlar, Atabağı ve Siirt merkez besleniyor.  Siirt merkezdeki vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Ancak bütün köylerdeki, mahallelerdeki ve özellikle köylerimizdeki vatandaşların tüketime dikkat etmesi gerekiyor. Suyu çok dikkatli kullanmamız gerekiyor.” uyarısında bulundu

Belediyenin her kuruşu Siirt için harcanacak

Siirt Belediyesinin harcamaları konusunda bilgiler veren Vali Hacıbektaşoğlu, son on yılda yatırım harcamalarının ilk defa belediyenin personel ve diğer giderleri içeren cari harcamalarından daha yüksek bir şekilde gerçekleşmekte olduğunu söyledi.

Hacıbektaşoğlu “Son 10 yılda Siirt Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. İlk defa yatırım harcamaları cari harcamaların önüne geçmiştir. Geçen yıl bir şey söylemiştik, bunu her zaman söyleyeceğiz. Her çalışmamızda, projemizde, her işimizde, her toplantımızda bunu konuşuyoruz. Siirt'te gelen paranın, bütün imkânlar Siirtliler için kullanılacaktır. Her kuruşu Siirt'e harcanacaktır ve vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılacaktır. Şu anda onu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir